- REKLAMA -
15.9 C
Užice
Početna Srbija i region Digitalizacija i E-uprava Brnabić: Brz internet do kraja 2024. godine u 11 naselja Prijepolja

Brnabić: Brz internet do kraja 2024. godine u 11 naselja Prijepolja

- REKLAMA -

Brzim internetom do kraja 2024. godine biće pokriveno 11 naselja u Prijepolju, odnosno 1.847 domaćinstava sa 6.040 stanovnika, navela je predsednica Vlade Republike Srbije Ana tokom posete  u Prijepolju povodom završetka projekta Povezane škole – Koraci ka budućnosti koji je predstavljen u Domu kulture.

Foto RINA

U sledećoj fazi projekta Koraci ka budućnosti u planu je obezbeđivanje brzog i kvalitetnog interneta za svako mesto u zemlji. Brnabić je ukazala na to da će do 2025. godine brzim internetom biti pokriveno više od 99 odsto teritorije centralne Srbije.

  • To je investicija od približno 500 miliona evra, a polovinu od toga će dati država, rekla je predsednica Vlade pojansivši da je obaveza i cilj Vlade da se obezbede uslovi da sva deca ispune svoje potencijale, a da je jedan od načina za to uvođenje brzog i kvalitetnog interneta u svako mesto u zemlji.

Brnabić je u Prijepolju obišla karavan Digitalne ekspedicije i izložbu primera primene digitalnih tehnologija u obrazovanju. Kako su preneli iz Vlade Srbije učesnici su predstavili premijerki interesantne projekte na kojima su radili, između ostalog i naočare koje zvučnom signalizacijom obaveštavaju slepe i slabovide ljude da nailaze na prepreku.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
15.9 ° C
15.9 °
15.9 °
93 %
2kmh
100 %
Ned
17 °
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
22 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime