- REKLAMA -
2.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Bespovratna sredstva za razvoj plasteničke proizvodnje

Bespovratna sredstva za razvoj plasteničke proizvodnje

- REKLAMA -

Na osnovu ugovora koji je potpisan između grada Užica i Fondacije Ana i Vlade Divac najmanje 23 poljoprivrednika, koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Užica dobiće bespovratna sredstva za razvoj plasteničke proizvodnje. Za ovu namenu opredeljeno je šest miliona dinara. Svi zainteresovani se mogu prijaviti do 11. aprila.

Slobodan Kuzmanović član Gradskog veća za poljoprivredu je naveo da se ova mera realizuje se u okviru projekta Divac poljoprivredni fondovi – Užice 2024 sa ciljem ekonomskog jačanja porodica koje žive na selu i bave se poljoprivrednom proizvodnjom.

-Iz budžeta grada opredeljeno je četiri miliona dinara, dok su dva miliona sredstva Fondacije Ana i Vlade Divac. Pravo učešća na konkursu imaju poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovano gazdinstvo na teritoriji grada i ispunjavaju ostale uslove predviđene konkursom, a žele da započnu ili dodatno unaprede plasteničku proizvodnju. Najmanje 23 poljoprivredna proizvođača dobiće bespovratna sredstva za nabavku profesionalnih plastenika sa sistemima za navodnjavanje dimenzija 5×30 metara, visine 2,6 metara i 24×6 metara, visine 3,2 metra. Nakon završenog konkursa komisija koju formirana od strane grada i fondacije obići će sve prijavljene i sačiniti rang listu, na osnovu utvrđenih kriterijuma. Prednost će pre svega imati porodice koje žive na selu, žene kao nosioci gazdinstava i mladi do 40 godina, rekao je Kuzmanović.

Kuzmanović je naveo da je od 2016. godine do danas više od 200 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada dobilo sredstva u oblasti ovčarstva, kozarstva, pčelarstva i najviše za plasteničku proizvodnju. Sve radimo u skladu sa interesovanjem samih poljoprivrednika i do sada je u zajedničke projekte plasirano 37 miliona dinara.

On je podsetio da će početkom aprila biti raspisan javni poziv za gradske subvencije, za šta je opredeljeno 55 miliona dinara, sedam miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu. Kako ističe, to će biti dovoljno sredstava za sve koji su zainteresovani za nabavku opreme, mehanizacije, stočnih grla, a programom je predviđeno i nekoliko novih mera.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.5 ° C
2.5 °
2.5 °
98 %
1.5kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
6 °
Pet
9 °
Sub
12 °
Ned
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime