- REKLAMA -
26 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Bajinobaštanski srednjoškolci pobedili na konkursu Digitalna ekspedicija Izazov

Bajinobaštanski srednjoškolci pobedili na konkursu Digitalna ekspedicija Izazov

- REKLAMA -

Upotreba digitalnih tehnologija u nastavnom procesu predstavlja jako „sredstvo“ za razvoj potrebnih veština za 21. vek kod budućih generacija. Ovo je dokazao i tim učenika Gimnazije “Josif Pančić” iz Bajine Bašte kreirajući projekat #OkupiHosTim, zahvaljujući kome su postali jedni od pobednika konkursa “Digitalna ekspedicija Izazov”.

Učenici su kreirali otvoreni obrazovni resurs – priručnik za organizovanje onlajn događaja, koji sadrži smernice za moderatore, hostove, ko-hostove i uputstva kako se organizuje onlajn događaj, kako se koriste nastavni materijali, kao i dodatni edukativni materijali u okviru onlajn događaja.

Foto: USAID

Tim je bio sačinjen od pet učenika različitih razreda i odeljenja koji su zahvaljujući mentorstvu profesorke Rade Tadić i timskom radu kreirali projekat, a oni su Ivona Cvetkovski, Luka Jovanović, Dijana Novaković, Lazar Gložanski i Lazar Vukosavljević.

Više nije pitanje da li je implementacija digitalnih tehnologija u nastavi značajna, to je nešto što je svakodnevica. Ono o čemu treba razmišljati je način primene i upotrebe i da je jako važno da to bude upravo kroz procese kojima će učenici upravljati. Na taj način osim digitalnih kompetencija upotrebom tehnologija, oni stiču i druge veštine koje su potrebne za tržište rada, kao što su timski rad, istraživački rad, osnove marketinga, a kroz rad na ovom projektu smo sve to objedinili, naglasila je profesorka Rada Tadić.

Foto: USAID

Priručnik je dostupan na linku:

https://media.gimnazijabb.edu.rs/2022/02/Prirucnik-za-organizaciju-onlajn-dogadjaja-projektnog-tima-Gimnazije-Josif-Pancic.pdf

U prvom ciklusu konkursa “Digitalna ekspedicija Izazov” pristiglo je 171 prijava iz 106 škola sa teritorija 80 gradova i opština Srbije. Ukupni nagradni fond konkursa je milion dinara.

Program Nova pismenost radi s građanima, medijima, kompanijama, obrazovnim sistemom, influenserima i državnom upravom kako bi se najbolje prakse medijske, informacione i digitalne pismenosti našle među temeljima savremenog srpskog društva.

Konkurs drugu godinu zaredom zajedno realizuju, Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV), Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV) i Inicijativa „Digitalna Srbija” u okviru programa „Nova pismenost”, koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
26 ° C
26 °
26 °
28 %
3.6kmh
20 %
Čet
25 °
Pet
27 °
Sub
27 °
Ned
25 °
Pon
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime