- REKLAMA -
14.4 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje ZZJZ Užice: Bez prekoračenja srednjih dnevnih vrednosti zagađujućih materija

ZZJZ Užice: Bez prekoračenja srednjih dnevnih vrednosti zagađujućih materija

- REKLAMA -

Nije bilo prekoračenja srednjih dnevnih vrednosti zagađujućih materija za utorak, 14. maj prema preliminarnim rezultatima merenja, naveli su iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

Pojave izrazito neprijatnog mirisa, koje povremeno imaju građani, su vezane za konkretne metereološke uslove, koji u toku dana pospešuju zadržavanje oslobođenih zagađujućih materija u prizemnim slojevima atmosfere. Neprijatan miris koji podseća na paljevinu je odsutan u delu dana kada se pojave vertikalna i horizontalna vazdušna strujanja izazvana sunčevim zračenjem koja vrši razređenje i dispergovanje zagađujućih materija, naveli su iz užičkog zavoda.

Iz Zavoda preporučuju da se u delu dana kada se oseća neprijatan miris na paljevinu ne boravi duže na otvorenom i drže zatvoreni prozori na stambenim objektima.

Ovo se pre svega odnosi na najosetljiviji deo populacije decu, trudnice, osobe koje boluju od hroničnih plućnih i kardiovaskularnih, kao i drugih akutnih i hroničnih bolesti u kojima je već kompromitovana plućna funkcija. Iz preventivnih razloga, preporučujemo da građani drže zatvorene prozore na stambenim objektima u toku noći zbog eventualnog epizodnog pogoršanja vazduha, saopštili su iz ZZJZ Užice.

Zavod za javno zdravlje Užice, Agencija za zaštitu životne sredine i Institut za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut Beograd preko mernih stanica neprekidno prate koncentraciju zagađujućih materija u vazduhu na široj teritoriji grada Užica, sa posebnim osvrtom na situaciju u vezi sa pojavom požara na deponiji Duboko Užice.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
98 %
0.5kmh
100 %
Pon
22 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime