- REKLAMA -
2.4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice ZLF Užice: Saopštenje o uvećanju vrednosti radova za rekonstrukciju Velike sale u...

ZLF Užice: Saopštenje o uvećanju vrednosti radova za rekonstrukciju Velike sale u GKC-u (AUDIO)

- REKLAMA -

Saopštenje Zelenog levog fronta Užice prenosimo u celosti.

Nakon razotkrivanja manipulacije javnih novcem od strane gradske vlasti prilikom izbora scenariste i reditelja u okviru programa Užice prestonica kulture 2024., Zeleno-levi front Užice ukazuje na još jednu sumnjivu koruptivnu radnju u izvedbi režima SNS-a i SPS-a.

Naime, za rekonstrukciju Velike sale u Gradskom kulturnom centru grad Užice prvobitno je opredelio preko 600.000 eura da bi se, nakon 6 meseci i 4 izmene ugovora, vrednost radova bez jasnih i svrsishodnih objašnjenja uvećala za više od 50.000 eura.

Inicijalna vrednost prvobitno dodeljenog ugovora grupi privrednih subjekata u julu 2023. iznosila je 60.677.838,79 rsd bez PDV-a, dok je drugoplasirani ponuđač radove procenio na 63.831.374,10 rsd bez PDV-a. Od dana dodele, ugovor je revidiran četiri puta, dok konačan iznos nije nadmašio odbačenu drugoplasiranu ponudu za 1.377.227,37 rsd bez PDV-a.

Sve četiri izmene koje su sprovedene u periodu od oktobra 2023. do februara 2024. godine opravdane su potrebom za izvođenjem radova koji nisu bili predviđeni osnovnim Ugovorom, a čije je izvođenje postalo neophodno, uz dodatno objašnjenje da bi promena privrednog subjekta Naručiocu (Grad Užice) prouzrokovala dodatne troškove i značajno produžila rok za izvođenje radova. Do današnjeg dana ukupna vrednost radova porasla je na 550.000 eura bez PDV-a, a rok za završetak radova produžen je za 90 dana.

Dodatnu sumnju u postojanje koruptivnih i nelegalnih radnji budi činjenica da je drugoplasirani ponuđač, grupa privrednih subjekata, Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki podneo zahtev za zaštitu prava koja je odbačena kao neosnovana. U zahtevu su navedene brojne nepravilnosti zbog kojih je naručilac prihvaćenu ponudu trebalo da oceni kao neprihvatljivu.

Ovome u prilog svedoči i činjenica da je grad odbio da dostavi informaciju od javnog značaja fizičkom licu koje je uputilo zahtev, u kom se, između ostalog, tražio i detaljan opis svih aktivnosti koje će biti realizovane u okviru projekta, sa obrazloženjem da programska knjiga, koja će sadržati sve programske aktivnosti, još uvek nije gotova.

Imajući u vidu sve navedeno, očigledno je da se radi o još jednoj otimačini novca građana i građanki Užica od strane koruptivnog i kriminalnog režima. Kao što smo i obećali javnosti u jednom od prethodnih obraćanja, Zeleno-levi front Užice će nastaviti da razotkriva kriminalne i koruptivne radnje lokalne vlasti i da insistira na politikama koje su u skladu sa potrebama našeg grada.

Na linku možete pogledati celokupnu dokumentaciju povezanu sa javnom nabavkom.

https://drive.google.com/drive/folders/1A2ReM7PNPsKZCBicczjvKHOg991aRW14

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.4 ° C
2.4 °
2.4 °
97 %
1.7kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
6 °
Pet
9 °
Sub
12 °
Ned
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime