- REKLAMA -
4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Zlatibor spreman za zimu

Zlatibor spreman za zimu

- REKLAMA -

Vozni park Komunalnog javnog preduzeća Zlatibor odnedavno je bogatiji i za dva traktora.

–   Njihovom nabavkom, čija vrednost iznosi 5.557.804,00 dinara sa PDV-om, poboljšaće se kvalitet usluga, kao i nivo tehničke opremljenosti preduzeća, navedeno je na sajtu KPJ Zlatibor. Foto izvor KPJ Zlatibor

Novi traktori namenjeni su za zimsko održavanje puteva i ulica u Čajetini i za poslove letnjeg održavanja puteva.

Na platou ispred hotela Zelenkada na Zlatiboru je održana smotra mehanizacije i opreme zimske službe KJP Zlatibor.  Foto KPJ Zlatibor

 

KJP Zlatibor spremno dočekuje predstojeću zimu. Direktor KJP Zlatibor Srđan Pantović za Zlatiborpress kaže da preduzeće raspolaže dovoljnim brojem vozila i dovoljnim količinama rizle i soli za posipanje puteva.

O zimskom održavanju puteva brinuće 35 radnika sa 18 vozila Zimske službe KPJ Zlatibor. Ekipe će biti u pripravnosti 24 časa do 15. aprila.

–  Obezbedili smo 4100 tona rizle, 600 tona putarske soli, kao i 15 tona kalcijum-hlorida. Količine su nešto veće u odnosu na prethodne godine, tako da možemo uspešno podneti i najoštriju zimu, rekao je Srđan Pantović, koji je vozni park preduzeća obišao zajedno sa predsednikom Opštine Čajetina Milanom Stamatovićem i predsednikom Skupštine opštine Čajetina Arsenom Đurićem.

Prema rečima direktora KJP Zlatibor Srđana Pantovića u nadležnosti tog preduzeća je održavanje 250 kilometara lokalnih puteva, u naseljenim mestima Čajetina i Zlatibor i u seoskim mesnim zajednicama na području opštine.

Stalna prohodnost obezbeđivaće se za 85 kilometara puta, povremena za oko 140 kilometara, a ova služba staraće se i o čišćenju 15 000 m2 parking prostora i 15 km trotoara.

Ove zimske sezone, KJP Zlatibor čistiće i putne pravce na potezima Sušica-Tripkova, Branešci, pravac za Kobilju glavu i Smiljanske zakose.

 

 

Izvor/Foto Zlatiborpress

KPJ Zlatibor 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
4 ° C
4 °
4 °
65 %
5.1kmh
0 %
Ned
9 °
Pon
6 °
Uto
0 °
Sre
1 °
Čet
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime