- REKLAMA -
11.4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Zlatibor najavio letnju turističku sezonu u Trebinju

Zlatibor najavio letnju turističku sezonu u Trebinju

- REKLAMA -

Turistička organizacija Zlatibor je u petak i subotu, 19. i 20. maja, učestvovala na mini sajmu turizma u Trebinju. U okviru manifestacije Svečano otvaranje letnje turističke sezone gosti grada Trebinja bile su Turističke organizacije iz zemalja regiona sa kojima Trebinje ima dugogodišnju uspešnu saradnju, među kojima je i Zlatibor.

Foto: TO Zlatibor

Pored direktora Turističke organizacije Zlatibor, Vladimira Živanovića, gosti Trebinja bili si i članovi delegacije opštine Čajetina, predsednik opštine Milan Stamatović i direktor Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor, Nikola Novaković. Susret sa predstavnicima grada Trebinja bila je prilika da se sumiraju rezultati dosadašnje uspešne saradnje dve lokalne samouprave i da se postave temelji daljoj saradnji, koja će u budućnosti doneti brojne benifite i opštini Čajetini i gradu Trebinju.

Ova manifestacija je bila prilika da građanima i brojnim turistima Trebinja Zlatibor predstavi svoje turističke potencijale i najavi predstojeću letnju sezonu.

Kako navode iz Turističke organizacije Zlatibor posetioci zainteresovani za ponudu Zlatibora smenjivali su se na štandu sa brojnim pitanjima. Najveće interesovanje privukla je Gold gondola, a posetioce štanda interesovale su i informacije o cenama smeštaja, spa i velnes ponudi hotela, izletima, kao i adrenalinskim aktivnostima koje su im na Zlatiboru na raspolaganju tokom celog leta.

U okviru štanda Turističke organizacije Zlatibor, stanovnicima i turistima Trebinja predstavio se i Dino park, koji je za sve prisutne organizovao zanimljiv kviz sa vrednim nagradama. U okviru štanda Zlatibora, na glavnom gradskom trgu u Trebinju, predstavila se i kompanija “Balkan Square” koja u centru Zlatibora gradi moderan stambeno-poslovni prostor, koji će u velikoj meri podići nivo kvaliteta turističke ponude na Zlatiboru.

U subotu, 20. maja, u okviru manifestacije, u hotelu SL Idustry održana je Konferencija Regionalna sardanja – put ka održivom turizmu na kojoj je jedan od govornika bio direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović.

Foto: TO Zlatibor

U okviru panel diskusije Značaj regionalne saradnje u turizmu direktor Živanović govorio je pozicioniranju Zlatibora kao jedne od najuspešnijih turističkih destinacija regiona, o pozitivnim primerima iz prakse rada Turističke organizacije Zlatibor, o značaju regionalne saradnje za razvoj turzma na Zlatiboru i primerima uspešne regionalne saradnje koju je Zlatibor do sada ostvario sa brojnim ustanovama i organizacijama širom regiona.

Iza Turističke organizacije Zlatibor i Turističke organizacije grada Trebinja je dugogodišnja uspešna saradnja, koja je u decembru 2022. godine ozvaničena potpisivanjem protokola o saradnji.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
11.4 ° C
11.4 °
11.4 °
73 %
1.6kmh
3 %
Ned
26 °
Pon
27 °
Uto
25 °
Sre
4 °
Čet
9 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime