- REKLAMA -
1.1 C
Užice
Početna Srbija i region Ekonomija Zip-lajn na Starom gradu

Zip-lajn na Starom gradu

- REKLAMA -

U organizaciji Zabavno rekreativnog parka “Stari grad” danas je zvanično počela sezona spuštanja Zip-lajnom.

Radio Luna /Autor: Dušan Raičević

Izgradnja Zip-lajna u Užicu deo je projekta „Unapređenje turističke infrastrukture za aktivni odmor u Turističkoj regiji Zapadna Srbija“ a realizovan je uz podršku resornog ministarstva.

Maja Vermezović član Gradskog veća zadužena za turizam istakla je značaj ovakvih sadržaja kako za lokalno stanovništvo tako i za turiste koji u sve većem broju obilaze užičke znamenitosti.

Dodala kako je u planu i druga faza rekonstrukcije “Starog grada” sve sa ciljem stvaranja jednog kompletnog turističkog komplesa koji će značajno ulepšati sliku grada.

Zaključeno je da će sezona trajati do oktobra i u zavisnosti od vremenskih prilika.

Miroslav Rađen, direktor TO zapadna Srbija istakao je da je dužina zip-lajna 475 metara, a da je polazna tačka na nadmorskoj visini od 499 metara i da se zip-line spušta na visinsku razliku od 20 metara. Vožnja traje između 45 i 50 sekundi.

Od polazne tačke koja se nalazi preko puta tvrđave pa sve do dolazne prostire se atraktivan pogled na kanjon reke Đetinje i srednjovekovno utvrđene. Brzina je prilagođena ugodnom razgledanju okoline a nakon spusta sledi kratkotrajan povratak šumskom stazom.
Marko Ristvoski, ispred zabavno rekreativnog parka “Stari grad” rekao je  da će radno vreme biti od 10 do 18 časova sa cenom karte od 1000 dinara uz uključene popuste za pratioce fejsbuk i instagram stranica. Naglasio je da je minimalna nosivost 30 kilograma i da će uz decu uzrasta od 6 do 12 godina biti obezbeđena lična pratnja.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
overcast clouds
1.1 ° C
1.1 °
1 °
100 %
2.1kmh
100 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
9 °
Sub
11 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

101 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime