- REKLAMA -
12 C
Užice

ŽFK Požega dobila nove dresove

- REKLAMA -

U okviru akcije Novi dresovi za nove šampione, kompanija Mocart je donirala novu opremu za 13 ženskih timova, među kojima je ŽFK Požega sa 60 članica.

Taj ženski fudbalski klub je osnovan 2013. godine jer je nekoliko devojčica treniralo u muškom fudbalskom klubu Sloga. Danas klub radi pod motom Treniraj me kao fudbalerku, tretiraj me kao damu.

  Zbog omasovljenja ženskog sporta i uključivanjem što većeg broja devojčica došli smo na ideju o osnivanju kluba. Jedan smo od retkih kolektiva u kome nema plaćanja članarine, novac koji imamo i od koga klub obezbeđuje egzistenciju dobijamo od opštine, dok ostatak obezbeđujemo sopstvenim sredstvima i dobrom voljom kljudi koji nam pomažu. Hvala Mozzartu što se našao u tom kugu i prepoznao naš rad te nam poklonio dragocenu opremu, rekao je predsednik tog kluba Dejan Vukotić.

Za samo nekoliko godina ŽFK Požega je postigao neverovatne rezultate. Devojčice do 12 godina osvojile su deset turnira u muškoj konkurenciji, razvojna grupa devojčica od 12 do 15 godina zauzela je drugo mesto na kraju sezone, turnira u muškoj konkurenciji.

–  Posebno mi je drago što su naše seniorke zauzele prvo mesto u drugoj ligi za žene, ovo je veliki uspeh za klub iz malog mesta kao što je Požega. Na međuopštinskim sportskim igrama u kojima su učestvovali timovi iz 3 države Srbije, BiH i Crne Gore na kojima smo predstavljali našu opštinu zauzimamo tri godine uzastopno drugo mesto. Takođe smo u zimskom periodu  osvojili mnoge turnire širom Srbije. Ovaj uspeh podstakao je uključivanje devojčica u sport tako da naš klub u ovom momentu ima oko 60 devojčica raspoređenih u 3 kategorije, objasnio je Vukotić.

Inače, seniorke se zbog nedostatka sredstava nisu plasirale u viši rang već su prepustili mesto drugom timu.

Moj vrtić – Moj klub

U saradnji sa FK Sloga Požega napravili su jedinstven projekat koji su nazvali Moj vrtić-Moj klub gde im svake srede i četvrtka dolazi preko 250 dečaka i devojčica iz obdaništa kojima  pomažu u razvoju motoričkih sposobnosti i ujedno ih uče prve sportske korake.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
few clouds
12 ° C
12 °
12 °
62 %
4.6kmh
20 %
Pet
18 °
Sub
18 °
Ned
19 °
Pon
22 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime