- REKLAMA -
31.7 C
Užice
Početna Srbija i region Zdrava Srbija: Mi smo na strani radnika i uvek ćemo braniti interese...

Zdrava Srbija: Mi smo na strani radnika i uvek ćemo braniti interese grada i javnih preduzeća

- REKLAMA -

Saopštenje Zdrave Srbije prenosimo u celosti.

Zdrava Srbija u potpunosti podržava radnike JKP Bioktoš koji su svoje nezadovoljstvo iskazali mirnim protestom ispred gradske kuće jer su na to primorani.

Radnici Bioktoša traže povećanje regresa i minimalne cene zarade

Ovim putem želimo da podsetimo javnost na pojedine Skupštinske odluke koje direktno utiču na poslovanje naših javnih preduzeća. Tu bi pre svega izdvojili otvaranje novog radnog mesta za bivšeg direktora koji je sada pomoćnik novog direktora, a koje bitno utiče na finansijsko stanje Bioktoša i za kojim nije bilo potrebe osim da se zaposli lice blisko vladajućoj koaliciji.

Novih 12 miliona i direktor JKP Bioktoš

Ono što je jako bitno naglasiti jesu javna privatna partnerstva (JPP) koja su u pripremi. JPP za održavanje javne rasvete i JPP za upravljanjem parkiralištima. Tim ugovorima se predviđa da se poslovi koje mogu da obavljaju naša javna preduzeća povere privatnim partnerima kroz višegodišnje ugovore.

Ivana Parlić: Da se povuče odluka o javno privatnom partnerstvu za led rasvetu

Pored toga što će grad Užice takvi ugovori preskupo koštati i što ćemo u narednih petnaest i više godina imati velika mesečna izdavanja iz budžeta grada, tj budžeta svih građana, takve odluke će bitno uticati i na naša javna preduzeća koja će ostati bez prihoda od poslova koje su do sada obavljali, a radi se o poslovima koji su jako profitabilini.
Nažalost, nezadovoljstvo radnika i protesti biće sve češća pojava i bitno će uticati i na funkcionisanje grada u narednim godinama ako se nastavi sa daljim devastiranjem javnih preduzeća i štetnim odlukama.

Pozivamo nadležne da radnicima izađu u suseret i reše probleme koji su se nagomilali ali i da odustanu od štetnih ugovora o kojima su odbornici Zdrave Srbije govorili na sednicama Skupštine i na konferencijama za medije.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
31.7 ° C
31.7 °
31.7 °
42 %
1.5kmh
4 %
Pet
33 °
Sub
34 °
Ned
27 °
Pon
27 °
Uto
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime