- REKLAMA -
0 C
Užice
Početna Naslovna Zavejana sela i putevi na Zlataru i Goliji

Zavejana sela i putevi na Zlataru i Goliji

Sneg koji sa kratkotrajnim prekidima na teritoriji opštine Nova Varoš pada duže od 48 sati, ali i jak vetar, zadaju velike probleme meštanima planinskih sela. Najkritičnija situacija je u Mesnim zajednicama Božetići, Akmačići i Jasenovačko Trudovo gde su zavejani lokalni putni pravci.

- REKLAMA -

„Formirani su ogromni smetovi i to pravi najveće probleme putarima. Na teren je upućena sva raspoloživa laka mehanizacija, a sutra će biti poslate i teške mašine kako bi bio očišćen put do svih kuća. Nadamo se da će, ukoliko ne dođe do novih intenzivnih padavina, svi pravci biti prohodni u naredna 24 sata“, izjavio je za RINU, Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Putevi prvog i drugog prioriteta na teritoriji opštine Nova Varoš su očišćeni, na gradskom području visina belog pokrivača dostiže do 20 centimetara, a snežne padavine nisu prouzrokovale veće probleme.

Intenzivne padavine ponovo nisu zaobišle ni planinu Goliju, sneg je napadao skoro metar, a državni put Golijska reka – Odvraćenica  je neprohodan za saobraćaj.

Foto izvor: RINA

„Ekipe su na terenu, konstantno se radi na pročišćavanju puta, ali situaciju otežavaju jako loši vremenski uslovi, vetar i smanjena vidljivost. Ovo je jedina deonica koja je na terotoriji ivanjičke opštine neprohodna, mahom je to pravac koji  u većini slučajeva najviše koriste turisti zato apelujemo na sve da na put ka Odvraćencu ne kreću bez preke potrebe i neophodne zimske opreme“, rekao je Vitomir Arsović iz JP „Putevi Ivanjica“.

 

- Advertisement -
IZVORRINA
- REKLAMA -

Užice
light snow
0 ° C
0 °
0 °
100 %
1kmh
90 %
Sub
2 °
Ned
7 °
Pon
7 °
Uto
10 °
Sre
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime