- REKLAMA -
2.9 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zapadna Srbija na kanalu Nacionalne geografije

Zapadna Srbija na kanalu Nacionalne geografije

Novi ciklus dokumentarnog serijala Nacionalne geografije Europe from above(Evropa odozgo) je počeo u nedelju, emitovanjem i epizode posvećene Srbiji.

- REKLAMA -

Spomen –kompleks Kadinjača, planine Tara i Zlatibor, kanjon reke Uvac na Zlataru, ski centar Tornik i najduža jednosegmentna žičara na svetu Gold gondola Zlatibor, prikazani su u trećoj epizodi četvrtog dokumentarnog serijala kao značajne, atraktivne građevine i destinacije, vredne pažnje u Srbiji.

Epizoda je premijerno emitovana u nedelju u 22 sata na kanalu Nacionalne geografije.

Spomen-kompleks Kadinjača kod Užica svedoči o novembarskim danima 1941. godine kada su pripadnici Radničkog bataljona Užičkog partizanskog odreda, kojim je komandovao Andrija Đurović, pružili žestok otpor daleko nadmoćnijem neprijatelju koji je u tom periodu sprovodio ofanzivu na oslobođenu teritoriju Užičke republike. Borci Radničkog bataljona hrabro su stradali u bici na Kadinjači 29. novembra 1941. godine. Neprijateljske snage su probile poslednju odbranu slobodnog Užica, ali heroizam tih junaka ostao je upamćen u vremenima koja su usledila. Sam kompleks predstavlja složenu arhitektonsko-muzeološku celinu koji čini niz segmenata građenih u periodu između 1952. i 1979. godine, podsetili su iz Turističke organizacije Užice na Fejsbuk stranici

Zlatiborska Gold gondola na kanalu Nacionalne geografije

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
2.9 ° C
2.9 °
2.9 °
45 %
1.8kmh
15 %
Pon
0 °
Uto
8 °
Sre
5 °
Čet
2 °
Pet
3 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime