- REKLAMA -
17.6 C
Užice
Početna Slobodno vreme Sport Zadužbinarstvo živi na Zlatiboru(AUDIO)

Zadužbinarstvo živi na Zlatiboru(AUDIO)

- REKLAMA -

Učenicima Izdvojenog odeljenja čajetinske Osnovne škole Dimitrije Tucović na Zlatiboru  od nove školske godine na raspolaganju je zatvoren školski bazen koji će služiti za nastavne aktivnosti.

Bazen, površine 75 metara kvadratnih, dimenzija 5×15 metara, zajednička je investicija Fondacije Aćimović i Opštine Čajetina, kako su naveli iz lokalne samouprave, u ukupnoj vrednosti od 260 hiljada evra.

Direktor Fondacije Slobodan Aćimović je napomenuo da je škola na Zlatiboru među retkim u Srbiji sa zatvorenim bazenom za školarce.

  • Iako sam rođen u Beogradu, vezan sam za ove krajeve i to je jedan od razloga što je ovo napravljeno. Glavni razlog je uspomena na mog strica Vasilija i njegovu suprugu Mafaldu jer bez njihovog osnivanja fondacije, ne bi ničega bilo. Trudićemo se da i ubuduće budemo na ovoj strani, kazao je Aćimović.

Bivši učenik škole Vasilije Aćimović i njegova supruga Mafalda su osnovali Fondaciju Aćimović koja pomaže čajetinsku školu donacijama i stipendiranjem najtalentovanijih učenika od školske 2005/2006 godine.

  • Svedoci smo danas da u Srbiji zadužbinarstvo ne živi i ne postoji, ali evo primera kako neko ko je davno otišao iz ovih krajeva i živi u Švajcarskoj možeda napravi vezu i dobru kopču između Srbije, Švajcarske i ljudi koji žive u tim predelima, istakao je Stamatović.

Izdvojeno odeljenje čajetinske Osnovne škole Dimitrije Tucović na Zlatiboru u novoj školskoj godini broji ukupno 42 đaka. Prema navodima direktorke Milke Vasiljević, broj učenika u školi se kontinuirano povećava godinama.

Povećavaju se i upotrebljive površine u objektima pri školi na Zlatiboru, planini sportsko- rekreativnog turizma.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
94 %
2.2kmh
96 %
Ned
18 °
Pon
25 °
Uto
28 °
Sre
27 °
Čet
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime