- REKLAMA -
21.3 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Zabrana kretanja delom trase kanjona Đetinje na mesec dana (AUDIO)

Zabrana kretanja delom trase kanjona Đetinje na mesec dana (AUDIO)

Zabranjeno kretanje pešaka, biciklista i ostalih posetilaca kroz klisuru Đetinje u zoni izvođenja radova na otvorenom delu

- REKLAMA -

Od 1. jula na mesec dana biće zabranjeno kretanje kroz klisuru reke Đetinje na deonici dugoj 400 metara, od tunela 14 kod Velike brane do tunela 15, zbog bezbednosti i radi izgradnje pristupne saobraćajnice za potrebe daljih radova na izgradnji obilaznice oko Užica.

Na tom delu trase klisure reke Đetinje biće postavljene vertikalna i horizontalna signalizacija upozorenja.

Predrag Gavović, pomoćnik gradonačelnice Užica, pojasnio je da će firma VDO Morava Čačak, kao podizvođač, graditi pristupnu saobraćajnicu do budućeg visećeg mosta, dužine 280 metara, koji će povezivati desnu obalu Surduka sa levom obalom Sinjevca.

Foto J.P.

  • Most ima stubne nosače na strani sa Sinjevca, a da bi se do njega došlo, mora da se uradi pristupna saobraćajnica za koju je izdata građevinska dozvola. (…) Verovatno će se od septembra intezivno koristiti pristupni put za mašine koje će prići do same stene i prostora na kojem će se graditi stubni nosač za glavni viseći most na strani Sinjevac. Izgradnja visećeg mosta trajaće 36 meseci, rekao je Gavović.

– Deo staze se zatvara zbog mogućnosti obrušavanja velike količine stenskog materijala sa velike visine na samu stazu. Obzirom da je ovo projekat od nacionalnog značaja, kao i ogromnog značaja za grad Užice, molimo sugrađane i posetioce grada da se ne kreću u zoni izvođenja radova i pridržavaju zabrane i postavljene signalizacije, napomenuli su iz Turističke organizacije Užice. // Foto M.H.

Od 1. avgusta ponovo će saobraćati turistički vozići od Gradske plaže do Staparske banje i neolitskog naselja. Stapark će i tokom jula raditi petkom, subotom i nedeljom, ali do njega će biti moguće doći alternativnim putem kroz Stapare.

Podsetimo, klisura reke Đetinje je proglašena za predeo izuzetnih odlika.

Na pitanje Radio Lune da li je urađena studija o proceni uticaja radova na izgradnji obilaznice na životnu sredinu, floru i faunu i zaštićene vrste u kanjonu Đetinje, Gavović je odgovorio da je sve predviđeno prilikom izgradnje projekta za građevisnku dozvolu za ovu pristupnu saobraćajnicu.

  • Elaborat je to predvideo i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je na osnovu tog elaborata izdalo građevinsku dozvolu za izgradnju ovog dela obilaznice, dodao je.

Gavović je rekao da od prošle jeseni traju radovi na izgradnji mosta kod groblja na Sinjevcu za koji je izdata građevinska dozvola.

Za izgradnju obilaznice, dužine oko pet kilometara, građevinske dozvole izdavaće po fazama.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
78 %
1.3kmh
60 %
Sre
26 °
Čet
26 °
Pet
28 °
Sub
30 °
Ned
35 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime