- REKLAMA -
0.4 C
Užice
Početna Srbija i region Za unapređenje infrastrukture 3,4 miliona evra

Za unapređenje infrastrukture 3,4 miliona evra

- REKLAMA -

Objavljen je javni poziv za projekte lokalne infrastrukture za koje je Evropska unija opredelila 3,4 miliona evra. Poziv je otvoren do 31. januara 2022. godine, a pravo učešća ima 99 lokalnih samouprava iz dva regiona Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje su uključene u realizaciju programa EU PRO Plus.

Lokalne samouprave mogu konkurisati sa projektima koji doprinose boljem kvalitetu života ljudi kroz unapređenje javnih infrastrukturnih objekata, uključujući i obnovu i izgradnju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije.

Pri izboru projekata posebna pažnja biće usmerena na poboljšanje uslova života pripadnika i pripadnica ugroženih grupa, kao i na oporavak od posledica kovida 19.

Vrednost pojedinačnih projekata će se kretati od 42 000 do 170 000 evra dok opštine treba da sufinansiraju projekte minimumalno 15 odsto ukupne vrednosti projekta.

Pozivom je predviđena podrška za izgradnju ili rekonstrukciju javnih objekata koja treba da doprinese njihovoj funkcionalnosti, kao i unapređenju energetske efikasnosti javnih objekata, njihove pristupačnosti, unapređenju i zaštitu životne sredine i urbane mobilnosti.

Info-sesije koje će biti održane uživo:

• 21. decembra u 11 časova u Višoj poslovnoj školi, u Leskovcu, Vlade Jovanovića 8.

• 22. decembra  u 11 časova u hotelu Tami Residence, u Nišu, Durmitorska 1.

• 23. decembra u 11 časova u Regionalnom centru za profesionalni razvoj, u Smederevu, Goranska bb.

• 21. decembra u 11 časova u hotelu Sloboda, u Šapcu, Trg šabačkih žrtava bb.

• 22. decembra u 11 časova u Inovacionom biznis centru, na Zlatiboru, Miladina Pećinara 2 i

• 23. decembra u 11 časova u hotelu Kragujevac, u Kragujevcu, Kralja Petra I 18.

Onlajn info-sesije preko Google meet platforme:

• 24. decembra od 11 do 13 časova, na sledećem linku i

• 12. januara 2022. godine od 11 do 13 časova.

U cilju poboljšane održivosti projekta, lokalne samouprave na poziv mogu da konkurišu i samostalno ali i u partnerstvu sa drugim lokalnim samoupravama, javnim preduzećima i institucijama, kao i sa organizacijama civilnog društva i regionalnim razvojnim agencijama.

Aktivnosti EU PRO Plus programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa 40 miliona evra. Program, čiju realizaciju vodi Ministarstvo za evropske integracije, ima za cilj da doprinese poboljšanom upravljanju teritorijalnim razvojem, ekonomskom rastu i unapređenju socijalne infrastrukture i kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi UNOPS.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light snow
0.4 ° C
0.4 °
0.4 °
97 %
1.8kmh
95 %
Sub
0 °
Ned
3 °
Pon
3 °
Uto
1 °
Sre
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime