- REKLAMA -
-13.7 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Za ugradnju solarnih panela 4 miliona dinara

Za ugradnju solarnih panela 4 miliona dinara

- REKLAMA -

Raspisan je javni poziv za ugradnju solarnih panela namenjenih privrednicima u Užicu koji će trajati do 23. decembra. Planirana sredstva za sprovođenje projekta su 4 miliona dinara iz budžeta Ministarstva rudarstva i enegetike i Grada Užica.

solarni paneli
Foto: Pixabay/Sarangib

Povraćaj sredstava je planiran korisnicima koji ugrade solarne panele u vrednosti od 70 000 dinara po kilovatu, a mogu se ugraditi paneli snage do 6 kilovata. Svi koji ugrade panele veće snage njima će povraćaj sredstava biti računat do 6 kilovata.

Pravo učešća imaju privredni subjekti koji su upisani u registar APR-a, da nad njima nije pokrenut stečajni postupak ili postupak likvidacije, da imaju ateste za materijale i proizvode, da imaju zaposlenog elektro-inženjera sa licencnom i da daju garanciju za inventar minimum 5 godina i na solarne kolektore minimum 10 godina, rekla je Gradska većnica za zaštitu životne sredine Nada Jovičić i dodala da će javni poziv za fizička lica biti raspisan za oko 2 meseca.

Realizacija traje do juna 2022. godine, a konkursna dokumentacija može se preuzeti na zvaničnoj internet stranici Grada Užica ili portirnici gradske uprave.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-13.7 ° C
-13.7 °
-13.7 °
89 %
1.9kmh
15 %
Uto
-11 °
Sre
1 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime