- REKLAMA -
18.3 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Za rekonstrukciju Zdravstvenog centra 50 miliona dinara

Za rekonstrukciju Zdravstvenog centra 50 miliona dinara

Usvojen budžet grada Užica

- REKLAMA -

Usvojena je odluka o budžetu grada Užica za 2022. godnu koji iznosi 3, 772 milijardi dinara. Više novca predviđeno je za investicione projekte, infrastrukturu, socijalnu zaštitu i brige o porodici, zdravstvo i subvencionisanje građana u zaštiti životne sredine i poljoprivredi.

Prema rečima gradonačelnice Jelene Raković Radivojević, 67 miliona dinara izdvojeno je za subvencije građanima u oblasti energetske efikasnosti i smanjenja aerozagađenja, a 50 miliona je opredeljeno za rekonstrukciju Zdravstvenog centra Užice.

Foto: Grad Užice

Uvećna su pojedinačna davanja za podršku u oblasti populacione politike, rađanja i roditeljstva pre svega nezaposlenim porodiljama i majkama sa troje i više dece. Prvi put ove godine dupliran je novčani iznos za svaku rođenu bebu u Užicu, a odvojeno je više sredstava za vantelesnu oplodnju i za đake prvake.

Budžetom smo opredelili 40 miliona dinara za novi vrtić na Carini, a obezbedili smo i sredstva za vrtić u Karanu i subvencionisanje boravka još 100 dece u privatnom vrtiću. Danas izlazimo sa novom merom koja se tiče potpunog oslobađanja plaćanja vrtića za one porodice koje imaju troje i više dece, rekla je gradonačelnica.

Ona je najavila da će više sredstava biti uloženo u nastavak izgradnje komunalne infrastrukture odnosno širenje vodovodne mreže, projekte fekalne i kišne kanalizacije u svim delovima grada i u seoskom području.

Posle višedecenijskih problema rešavamo pitanje kanalizacije u Turici i na Beloj Zemlji. U budžetu smo predvideli 40 miliona dinara za vodovod u Sevojnu. Planirali smo sredstva u budžetu od 20 miliona dinara za pokrivanje otvorenog dela “Zelene pijace”, a veliki deo sredstava opredeljen je za održavanje, rekonstrukciju i izgradnju ulica i puteva, dodala je Raković Radivojević.

Nastavlja se sa ulaganjima u turizam i ambijentalno uređenje grada, a jedan od planova je uređenje parka ispred Gradskog kulturnog centra Užice.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
18.3 ° C
18.3 °
18.3 °
49 %
10.6kmh
82 %
Sub
18 °
Ned
8 °
Pon
4 °
Uto
6 °
Sre
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime