- REKLAMA -
2.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Za podršku poljoprivrednim proizvođačima 55 miliona dinara

Za podršku poljoprivrednim proizvođačima 55 miliona dinara

- REKLAMA -

Iz budžeta grada Užica u ovoj godini izdvojeno je 55 miliona dinara za podršku poljoprivrednim proizvođačima sa područja grada Užica koji se za neku od subvencija u poljoprivredi mogu prijaviti na javni poziv koji je raspisao grad Užice, a koji će trajati do utroška sredstava. Maksimalan iznos subvencija je 400 hiljada dinara po svim merama.

Ove godine je za unapređenje i razvoj poljoprivredne proizvodnje prema rečima člana Gradskog veća za poljoprivredu Slobodana Kuzmanovića izdvojeno za sedam miliona dinara više nego u prethodnoj godini. Subvencijama su obuhvaćene sve oblasti poljoprivrede – govedarstvo, ovčarstvo, svinjarstvo. Kuzmanović je naveo da kao i do sada najveće interesovanje vlada za nabavku poljoprivredne mehanizacije.

Po prvi put našim subvencijama obuhvaćena je oprema za voćarstvo, to su motorne testere i makaze za orezivanje voća. Prethodnih godina imali smo interesovanje za ovu vrstu opreme tako da smo odlučili da je subvencionišemo. Za ove subvencije potrebno je da poljoprivredni proizvođači dostave potvrde o tome da su obnovili poljoprivredno gazdinstvo i da su njihova poljoprivredna gazdinstva registrovana na teritoriji našeg grada i da se parcele nalaze na teritoriji našeg grada, rekao je Kuzmanović i dodao da će subvencionisati i nabavku sistema za navodnjavanje, protivgradne mreže, mreže za zasenu, opremu za plasteničku proizvodnju, nabavku sadnog materijala i drugo.

On je naveo da već ima više od 40 prijavljenih korisnika za ovu godinu, a da su u prethodnoj godini imali preko 800 korisnika i nadaju se da će ove godine premašiti premašiti taj broj.

Maksimalni iznos subvencija po svim merama je 400 hiljada dinara, što je veći iznos u odnosu na prošlu godinu kada je maksimalni iznos bio 360 hiljada dinara.

Poljoprivredni proizvođači mogu konkurisati po više mera, tako je maksimalni iznos u delu mehanizacije 150 hiljada, a u delu stočarstva je do 400 hiljada dinara s tim što poljoprivrednici mogu iskoristiti ovaj maksimalan iznos po više mera do iznosa od 400 hiljada dinara. Maksimalan iznos investiranja u fizičku imovinu je 50 procenata od nabavljene opreme ili stočnih grla i to bez uračunatog  pdv-a., naveo je Kuzmanović.

Zahtevi se podnose u kancelariji broj 28 u odseku za poljoprivredu gde se mogu dobiti i dodatne informacije u vezi javnog poziva za subvencije u poljoprivredi.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.5 ° C
2.5 °
2.5 °
98 %
1.5kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
6 °
Pet
9 °
Sub
12 °
Ned
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime