- REKLAMA -
-3.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Za pet parova po 200 000 pomoći

Za pet parova po 200 000 pomoći

- REKLAMA -

Grad Užice je raspisao drugi javni poziv za sufinansiranje troškova vantelesne oplodnje u 2021. godini, za pet parova, u iznosu od 200 hiljada dinara neto po paru. Zainteresovani parovi se mogu prijaviti do 6. decembra na pisarnici gradske uprave, gde mogu preuzeti i neophodne obrazce.

Pravo na sufinansiranje troškova vantelesne oplodnje mogu ostvariti parovi koji najmanje dve godine neprekidno imaju prebivalište na teritoriji grada Užica, uz druge uslove konkursa.

–  Naime, uz prijavu je neophodno dostaviti mišljenje specijaliste ginekologije i akušerstva o potrebi i svrsishodnosti postupka vantelesne oplodnje, koje će dobiti od stručnog člana Komisije za realizaciju programa sufinansiranja troškova vantelesne oplodnje dr Boška Ristanovića u Opštoj bolnici Užice, preneli su iz lokalne samouprave.

Za javni poziv su potrebne i kopije očitane lične karte za oba supružnika, ali i  potvrde o prosečnom prihodu za oba supružnika za februar 2021. godine ukoliko su zaposleni ili uverenje da se nalaze na evidenciji nezaposlenih ukoliko nisu zaposleni.

–  Pravilnik predviđa da se sredstva na ime sufinansiranja troškova vantelesne oplodnje mogu se dodeliti istom paru samo jednom. Izuzetno, sredstva se mogu dodeliti paru koji je već koristio finansijsku podršku grada za postupak vantelesne oplodnje, ukoliko se na javni poziv grada za sufinansiranje troškova postupka vantelesne oplodnje nije prijavio broj parova predviđen pozivom. Takođe, u slučaju da se na javni poziv nije prijavio broj parova predviđen pozivom, Komisija može predložiti da se sredstva za sufinasiranje troškova vantelesne oplodnje, odobre paru posle rođenja prvog deteta, ukoliko je za rođenje narednog deteta potrebna biomedicinski potpomognuta oplodnja. Sa druge strane, ukoliko se prijavi veći broj parova pored medicinskih kriterijuma, primeniće se i kriterijumi: godine starosti partnerke i visina prihoda podnosilaca prijave, napomenuli su iz Grada Užica na čijem zvaničnom sajtu su dostupšni detalji javnog poziva.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-3.7 ° C
-3.7 °
-3.7 °
91 %
2.3kmh
17 %
Čet
5 °
Pet
2 °
Sub
1 °
Ned
-0 °
Pon
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime