- REKLAMA -
16 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Za kapitalne investicije u Priboju 40 miliona evra

Za kapitalne investicije u Priboju 40 miliona evra

- REKLAMA -
Opština na Limu dobija zatvoreni bazen i hotel sa četiri zvezdice

Za započete ili nove kapitalne investicije u Priboju naredne godine biće uloženo 40 miliona evra.

–  Samo u opštinskom budžetu za 2021. godinu, za kapitalne investicije planirana su 383.810.000,00 dinara ili 27,8 odsto ukupnog budžeta. Trenutno je u tehničkoj kontroli kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima projekat rekonstrukcije pribojske Gimnazije, a ovih dana privodi se kraju i projekat bazena u kompleksu škola u Novom Priboju. Očekuje se i da prođe projekat energetske efekasnosti OŠ Nikola Tesla u Pribojskoj Banji vredan blizu 14,5 miliona dinara, a radi se i dokumentacija za OŠ Vuk Karadzić, rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Izvesna je rekonstrukcija škole u Bučju,odnosno izgradnja Škole u prirodi u vrednosti od 32 miliona dinara (bez PDV). Ugovor sa izvođačem ovih dana potpisan je u Ministarstvu privrede.

–  Jedan od projekata je i rekonstrukcija gradske pijace u Starom Priboju u vrednosti od 15 mliona dinara, u starom gradu je trenutno u toku rekonstrukcija zgrade Doma kulture, i dosta investicija na putnoj i komunalnoj infrastrukturi, a sve u kontekstu skorog početka rada hotela sa četiri zvezdice Terme 36.6,izjavio je Rvović, prenosi RINA.

Jedan od kapitalnih projekta je i započeta izgradnja gradske toplane na biomasu, vredna oko sedam miliona evra. Očekuje se i zamena toplovoda i podstanica.

Radi se i tehnička dokumenatcija za nove investicije poput rekonstrukcije bolnice i Doma zdravlja. Značajan projekat je i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koji se već nalazi u tehničkoj kontroli, uz regulisanje gradske kanalizacije i izgradnju primarnog kolektora. Vrednost te investicije meri se milionima evra.

Izvor/ foto RINA

Autor RINA/Radio Luna

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
29 %
3.6kmh
0 %
Pet
17 °
Sub
12 °
Ned
7 °
Pon
8 °
Uto
9 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime