- REKLAMA -
21.6 C
Užice
Početna EKO Za energetsku efikasnost u Užicu izdvojeno 50 miliona dinara

Za energetsku efikasnost u Užicu izdvojeno 50 miliona dinara

- REKLAMA -

Gradsko veće u Užicu je danas usvojilo Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova za ovu godinu. Pravilnikom je predviđeno da se u ove poslove ukupno uloži 50 miliona dinara, s tim što će se za prvih pet mera energetske efikasnosti u 2022. godini uložiti 40 miliona dinara.

Cilj ovih pet mera je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada. Reč je o merama koje se odnose na zamena spoljnih prozora i vrata; postavljanje i nabavka materijala za termičku fasadne izolaciju; za termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača za porodične kuće; nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće i, kao peta mera, nabavka i ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode.

Direktni korisnici sredstava za realizaciju ovih mera su privredni subjekti i oni su dužni da krajnjim korisnicima, domaćinstvima koja su dobila na javnom konkursu bespovratna sredstva, isporuče materijale i opremu i ugrade.

Istovremeno, sa ovim Pravilnikom donesena je i odluka o raspisivanju javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
59 %
1.8kmh
90 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
19 °
Čet
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime