- REKLAMA -
-3.7 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Vučić: Zakon o eksproprijaciji nema veze sa Rio Tintom

Vučić: Zakon o eksproprijaciji nema veze sa Rio Tintom

- REKLAMA -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da izmena Zakona o eksproprijaciji nema nikakve veze sa eventualnim dolaskom kompanije Rio Tinto, već da je potrebna zbog problema koji nastaju u procesu izgradnje velikih infrastrukturnih projekata.

“Ne mogu ja da vraćam zakone koje mi se ne svidjaju, već samo one koji nisu u skladu sa Ustavom. Predlog zakona o eksproprijaciji je potpuno uskladjen sa Ustavom. Mnogo je neistina na tu temu rečeno u delu tajkunskih medija, ali to nema veze sa Rio Tintom. Mi se suočavamo sa problemima i te izmene su veoma potrebne”, rekao je Vučić.

On je kazao da se dešavalo da se čeka sa izgradnjom nekog tunela i po 160 dana zbog problema sa zemljištem, iako je bila ponudjena fer cena uvećana za 10 do 20 odsto, ali da postoje ljudi koji traže i po tri do pet puta veću cenu od tržišne.

“Što se tiče Rio Tinta, neće se ništa dogoditi dok narod ne odluči. Mi čekamo Rio Tinto da dodje, da vidimo šta su spremili i kako će da zaštite životnu sredinu. Pa kada donesemo zaključke, izaći ćemo pred narod, tek tad. A oni nisu počeli iskopavanja niti su dobili dozvole za to”, rekao je Vučić.

Protest zbog Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji danas ispred Predsedništva

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-3.7 ° C
-3.7 °
-3.7 °
91 %
2.3kmh
17 %
Čet
5 °
Pet
2 °
Sub
1 °
Ned
-0 °
Pon
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime