- REKLAMA -
-13.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Bošnjaci mogu biti sigurni na svojim ognjištima

Bošnjaci mogu biti sigurni na svojim ognjištima

- REKLAMA -

Predsednik Srbije istakao je na sastanku sa predstavnicima Priboja i privrednicima tog grada da postoji nešto što se ne može pobediti radom, a to je kada su emocije zatrovane, kada se jedni drugima obraćamo sa “četnici”, “đikani”,” balije” i slično, jer kada se tako obraćamo tu sreće nema.

To je bio njegov odgovor na reči Milete Ikonovića, vlasnik mlekare „Biomlek“, koji je rekao da je ono što se desilo nedavno u Priboju za svaku osudu.

Pojedinci su to uradili, ne časni i čestiti Srbi. Mi Pribojci uvek dišemo istim plućima. Priboj je uvek bio grad tolerancije i ljubavi. Teško mi je palo što se desilo. Isto tako mnogo mi je teško kada vidim da pojedinci iz bošnjačkih krugova napadaju porukama porodice tih ljudi. Znam da nisu ni to čestiti Bošnjaci, već pojedinci. Zamolio da se svi ogradimo takvih i osudimo takav stav, rekao je Ikonović.

Aleksandar Vučić je posetio i Hasan-aginu džamiju odakle je poručio Bošnjacima da mogu biti sigurni na svojim ognjištima, dok je efendija Harun Eminagić istakao da strah Bošnjaka zbog nekih nemilih događaja u tom gradu od danas može da prestane.

Od danas sav strah koji smo možda do sada ispoljavali i osećali zbog nemilih događaj, treba da prestane, jer je nakon lepih reči predsednika Vučića svim Bošnjacima da su sigurni u Srbiji i da su svoji na svome u Srbiji i delom to dokazao, rekao je Eminagić.

U razgovoru sa Bošnjacima Aleksandar Vučić je rekao da nikad neće dozvoliti da se u Srbiji zabrani nošenje hidžaba (vela ili marame koju nose žene islamske veroispovesti). Žiteljka Sjeverina Sakiba je predsedniku odgovorila da je ponosna po tom pitanju na Srbiju i Beograd.

Predsednik je obišao manastir Svetog Nikole u Pribojskoj Banji i poručio da će država obezbediti veću pomoć za taj manastir i crkve u Mileševskoj eparhiji, kao i da će se još više ulagati u razvoj infrastrukture u tom mestu.

On je istakao tokom razgovora sa građanima da će se obezbediti besplatan priključak električnih brojila i uraditi neki lokalni putevi, kao i da će biti opredeljeno 15 miliona evra, bez opreme, za bolnicu i Dom zdravlja, što je jednoipogodišnji budžet tog grada.

- Advertisement -
IZVORTanjug
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-13.7 ° C
-13.7 °
-13.7 °
89 %
1.9kmh
15 %
Uto
-11 °
Sre
1 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime