- REKLAMA -
0.1 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje Vrtić Bambi dobio prečišćivač vazduha

Vrtić Bambi dobio prečišćivač vazduha

- REKLAMA -

Užičkom vrtiću Bambi dodeljen je prečišćivač vazduha koji će doprineti ugodnijem i zdravijem boravku dece u ovom vrtiću. Vrtić Bambi je samo jedna od deset ustanova kojima je pokret Kreni-Promeni dodelio Zepter-ove prečišćivače vazduha.

Prečišćivači su podeljeni u okviru  kampanje Istina o zagađenju koja se sprovodi već drugu godinu, a u okviru koje su prečišćivače dobili i jedan vrtić u Pančevu, Leposaviću, centar za decu ometenu u razvoju  Naši snovi u Valjevu, Onkološki institut…

  • Budući da je u Užice zagađeno već više godina za redom smatramo da u ovu akciju treba da se uključi što više ljudi. Počeli smo dobru saradnju sa Zepter-om, i dogovorili da svi ljudi koji žele i upišu Kreni-Promeni kod na Zepter-ovom sajtu mogu da ostvare 30 posto popusta na prečišćivače. Apelujemo na sve organizacije i one koji su dobre volje uzmu učešće i da tako pokrijemo što više ustanova. Trudimo se da damo konkretna rešenja za problem zagadjenja; da se osposobe filteri, da se subvencionišu ekoloska ložišta i da RTS izveštava o zagađenju, a u čemu smo uspeli. Trudimo se da proširimo informacije o tome koliko je zagađen vazduh. Prošle godine smo postavili pluća koja mere zagađenost, ove godine smo postavili jedan baner koji je postavljen u 25 gradova širom Srbije i mogu vam reći da je veliki broj građana zainteresovan da se uključi u kampanju, navela je Marina Pavlić, izvršna direktorka Kreni-Promeni.

Preporuke i od DRI; Gradska većnica: Zajednički, radikalniji koraci od sledeće godine(AUDIO)

Vladan Sinđić iz udruženja Libergraf kaže da je u centru grada najveća koncentracija štetnih čestica u vazduhu te da je to razlog odabira vrtića Bambi, koji se nalazi u samom centru Užica.

  • Sa Kreni-Promeni smo već sarađivali, ove godine smo postavili baner sa QR kodom na trgu pomoću kog možete očitati stanje vazduha u gradu. Elektronski panel je takođe na trgu i prikazuje kvalitet vazduha. Kada je vazduh zagađen tražili smo da se klizalište zatvori jer je apsurdno da deca po najgorem stanju kvaliteta vazduha klizaju. Zalažemo se da grad preusmeri novac iz budžeta u nabavku ovakvih prečišćivača, naročito u prostorijama gde borave deca. Videli smo da je na kućici istaknuto obaveštenje da je opasno klizati kad je vazduh zagađen, to je mali korak, ali se nadamo da će i drugi prepoznati značaj prečišćivača i da će se uključiti u ovakve akcije. Ovaj vrtić ima 11 prostorija, pa će radnici verovatno morati da sele  prečišćivač iz prostorije u prostorijiu.

Posivela pluća Užica

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light snow
0.1 ° C
0.1 °
0.1 °
89 %
5.7kmh
90 %
Sub
-1 °
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime