- REKLAMA -
10.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Vrh talasa očekuje se u večernjim satima kod Prijepolja

Vrh talasa očekuje se u večernjim satima kod Prijepolja

- REKLAMA -

Zbog obilne kiše i izlivanja reka u Prijepolju i Sjenici proglašena je vanredna situacija. Na Limu podignut još jedan nasip da zaštiti Brodarevo. Pripadnici Sektora za vanredne situacije, Srbijavoda i opština obezbeđuju ugrožena mesta.

Kako prenosi RTS hidrolog Dejan Vladiković je rekao da su najveći porasti vodostaja registrovani na slivu reke Lim, na Drini i na gornjem toku Zapadne Morave. Prema njegovim rečima, na području jugozapadne Srbije palo je od 20 do 40 milimetara kiše. Kaže da će u ugroženim područjima u sledećih 12 sati rasti vodostaji, a da se vrh talasa očekuje kod Prijepolja u večernjim časovima.

U Sjenici je Grabovica poplavila više od 40 kuća i objekata u naselju Bukreš i centru grada. Munib Mujagić, predsednik opštine Sjenica, rekao je da je situacija veoma teška, da su cela naselja pod vodomu, kao i mnogi putni pravci.

Grabovica se izlila u uređenom delu koji je napravljen 1975. godine i nikada se nije izlila u visini tehničke škole i gimnazije koje su takođe poplavljene. Jedno izuzetno teško stanje,  kaže Mujagić.

Zbog obilnih padavina, Lim raste velikom brzinom i trenutno je na 323 centimetra, rekao je Milorad Spasojević iz Uprave za vatrogasne-spasilačke jedinice.

On je rekao da su porasle i pritoke Lima, tako da se izlila i reka iznad Brodareva, pa je  jutros iz tog područja evakuisana majka sa šestoro dece i prebačena na bezbedno mesto.

Sve ekipe su na terenu, situacija se prati i pomaže se ugroženom stanovništvu.

Na Limu je noćas podignut još jedan nasip da zaštiti Brodarevo.

- Advertisement -
IZVORRTS
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
61 %
7.4kmh
99 %
Pet
11 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime