- REKLAMA -
11.1 C
Užice
Početna Slobodno vreme Voda u borbi protiv virusa

Voda u borbi protiv virusa

Povodom obeleženog svetskog dana voda 22. marta,  JKP Vodovod Užice u saradnji sa Regionalnim centrom za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice, po petu godinu za redom je raspisao literari i likovni konkurs za učenike osnovnih škola.Ovog puta tema je bila „VODA U BORBI PROTIV VIRUSA“ . Konkurs je trajao od 1. do 15. marta, a konačni rezultati konkursa su objavljeni 18. marta na sajtu JKP „Vodovod“ Užice i Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i naišao je na odličan odziv kod učenika osnovnih škola u gradu i okolini. Više od sto dečaka i devojčica je animirano i učestovalo je na konkursu što jasno govori da smo na dobrom putu i da deca sve više shvataju značaj vode i očuvanja vodnih resursa.

- REKLAMA -

Komisiju za dodelu nagrada u okviru literarnog konkursa su činili Marija Milović, master jezika i književnosti (Ekonomska škola Užice), Valentina Zlatanović Marković, dr filoloških nauka (Medicinska škola Užice) i Darko Ranković, profesor razredne nastave (RCU), dok je za likovni konkurs komisiju sačinjavala Ana Lazić, diplomirana keramičarka (Umetnička škola Užice), Marijana Ćurčić, master likovna umetnica (Umetnička škola Užice) i Sofija Bunardžić, diplomirana slikarka – keramičarka.

U okviru literarnog konkursa prispelo je 16 radova i prvu nagradu je osvojio Lazar Novaković učenik drugog razreda OŠ „Prva osnovna škola kralja Petra II“, Užice, drugu nagradu – Maša Vesović, učenica petog razreda OŠ „Dušan Jerković „, Užice i treću nagradu – Uroš Petrović, učenik sedmog razreda OŠ „Miodrag Milovanović Lune“, Karan.

Što se tiče likovnog konkursa od 86 pristiglih radova prvu nagradu osvojila je Andrijana Jevđić, učenica osmog razreda OŠ“Đura Jakšić“, Ravni, drugo- Mia Milosavljević, učenica prvog razreda OŠ „Prva osnovna škola kralja Petra II“, Užice i treću nagradu – Mina Milošević, učenica osmog razreda OŠ „Dušan Jerković „ Užice.

Vredne nagrade uz pridržavanje svih protivepidemioloških mera su uručene učenicima 22. marta na Svetski dan voda u prostorijama preduzeća Vodovod.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
11.1 ° C
11.1 °
11 °
43 %
2.6kmh
75 %
Pet
12 °
Sub
14 °
Ned
16 °
Pon
19 °
Uto
12 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime