- REKLAMA -
12.6 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Vlada usvojila Nacionalnu strategiju za mlade do 2030. godine

Vlada usvojila Nacionalnu strategiju za mlade do 2030. godine

- REKLAMA -

Vlada je na današnjoj sednici usvojila Nacionalnu strategiju za mlade do 2030. godine, koja je jedan od najvažnijih dokumenata koji se bavi položajem mladih, saopštila je predsednica vlade, Ana Brnabić.

Brnabić je navela da je ovaj dokument odredio prioritete omladinske politike do 2030. godine i zato je važno to što su se u proces njegovog kreiranja i donošenja uključili upravo oni kojih se ovo najviše tiče – mladi.

Ona je istovremeno zahvalila organizacijama civilnog društva koje su najviše doprinele ovom dokumentu, navodeći Krovnu organizaciju mladih Srbije, Nacionalnu asocijaciju praktičara/ki omladinskog rada, Nacionalnu asocijaciju Kancelarije za mlade, Omladinski savez udruženja OPENS i Centar za omladinski rad.

Više od 2.000 mladih je kroz različite načine učestvovalo u ovom procesu, naglasila je premijerka izrazivši uverenje u to da će se još više njih uključiti prilikom kreiranja akcionog plana koji će pratiti Strategiju.

Najznačajnije novine u Strategiji odnose se na prepoznavanje i standardizaciju lokalne omladinske politike i mehanizme za to kako svi resori mogu da izdvajaju više sredstava za mlade i doprinesu međusektorskoj saradnji u oblasti podrške mladima.

 

(AUDIO)Lokalne priče u republičkoj strategiji za mlade

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
12.6 ° C
12.6 °
12.6 °
70 %
4kmh
100 %
Sub
13 °
Ned
12 °
Pon
7 °
Uto
1 °
Sre
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime