- REKLAMA -
-2.1 C
Užice
Početna Srbija i region Vlada Srbije usvojila Program subvencija za projekte u turizmu

Vlada Srbije usvojila Program subvencija za projekte u turizmu

Programom su predviđeni podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama u iznosu od 600 miliona i 500 hiljada dinara, a za projekte promocije, edukacije i treninga u turizmu, u iznosu od 105 miliona dinara.

- REKLAMA -

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je usvajanje Programa rasporeda i korišćenja subvencija, transfera i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2021. godini, na sednici Vlade Srbije, ističući značaj te odluke za oporavak i dalji razvoj turističkog sektora u Srbiji.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju destinacijske menadžment organizacije, privredna društva i druge organizacije i institucije čiji su osnivači Vlada, AP Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave, a koja nisu indirektni korisnici budžeta, dok za projekte promocije, treninga i edukacije u turizmu pravo ostvaruju i nevladine organizacije i neprofitne institucije za razvoj turizma.

„Ulaganja u infrastrukturu, promociju i edukacije ključni su ne samo za oporavak već i za ubrzanu reformu turističkog sektora u susret globalnoj konkurentskoj trci za tržište u postpandemijskom periodu“, poručila je Matić, saopštio je njen kabinet.

Ona je napomenula da je jedan od osnovnih ciljeva Programa promocija i unapredjenje kvaliteta turističkih proizvoda, turističkih destinacija, kao i unapredjenje receptivno turističko-ugostiteljske ponude.

„Ciljevi su i uspostavljanje regionalne ravnoteže turističkog prometa i sistema praćenja ostvarenih rezultata u turizmu, uspostavljanje sistema podsticaja za grinfild investicije, uspostavljanje sistema za razvoj i održivost autentičnih turističkih destinacija putem integracije turizma u lokalnim zajednicama, dok su svakako u fokusu razvoj infrastrukture, zaštita životne sredine i kulturno-istorijskog nasleđa u turističkim prostorima, odnosno lokalni i regionalni rast konkurentnosti i kvaliteta u turizmu“, navela je Matić.

- Advertisement -
IZVORBeta/N1
- REKLAMA -

Užice
light snow
-2.1 ° C
-2 °
-2.2 °
100 %
6.2kmh
90 %
Sre
5 °
Čet
8 °
Pet
11 °
Sub
4 °
Ned
7 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime