- REKLAMA -
3.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Vlada Republike Srbije ulaže 300 miliona dinara u aerodrom Ponikve

Vlada Republike Srbije ulaže 300 miliona dinara u aerodrom Ponikve

- REKLAMA -

Vlada Republike Srbije uložiće u ovoj godini 300 miliona dinara u aerodrom Ponikve. Tu informaciju saopštio je posle sastanka sa gradonačelnicom Užica dr Jelenom Raković Radivojević, Mihajlo Zdravković direktor Aerodroma Srbija.

Danas smo u Užicu sa gradonačelnicom i saradnicima razgovarali o daljem napretku i ulaganjima u aerodorom Ponikve. Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije i nadležnog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ovoj godini je opredeljeno 300 miliona dinara za razvoj aerodoroma Ponikve. Razgovarali smo i o projektno-tehničkoj dokumentaciji i svim koracima koje je neophodno preduzeti u narednim danima, kako bi se ova investicija što pre realizovala, rekao je direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković.

Po njegovim rečima u prvoj fazi radiće se na produžetku piste, kako bi cela pista u dužini od 3 087 metara bila stavljena u funkciju i izgradnji nove staze sa platformom za parkiranje dva aviona.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla je da je veoma zadovoljna sastankom i konkretnom podrškom od strane Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva:

Grad Užice učiniće sve što je neophodno, a projektanti JP „Užice razvoj“ obezbediće neophodnu projektno tehničku dokumentaciju. Važno je da smo napravili plan aktivnosti, odnosno dinamički plan za konačno stavljanje aerodroma Ponikve u komercijalne svrhe.

Tema ovog sastanka bila je i infrastruktura koju treba dovesti do samog kompleksa, ali i njegovo povezivanje sa potencijalnim saobraćajnicama koje vode do auto puta.

Izvor i foto: Grad Užice

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
few clouds
3.9 ° C
4 °
3.9 °
93 %
2.6kmh
20 %
Pet
13 °
Sub
13 °
Ned
16 °
Pon
18 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime