- REKLAMA -
2.2 C
Užice
Početna Srbija i region Više od pola milijarde dinara za projekte u lokalnim samoupravama

Više od pola milijarde dinara za projekte u lokalnim samoupravama

- REKLAMA -

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) će i ove godine sa više od pola milijarde dinara budžetskih sredstava finansirati projekte jedinica lokalne samouprave i uspostavljanje jedinstvenih upravnih mesta u gradovima i opštinama širom Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo je objavilo tri javna poziva za sve jedinice lokalne samouprave i to javni poziv za raspodelu sredstava u ukupnom iznosu od 409.640.000 dinara, javni poziv za dodelu godišnjih nagrada za najbolje opštinske, odnosno gradske uprave u 2023. godini u ukupnom raspoloživom iznosu od 8.360.000 dinara i javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u cilju podrške jedinicama lokalne samouprave i gradskim opštinama za uspostavljanje i unapređenje jedinstvenog upravnog mesta u iznosu od 90.000.000 dinara.

Gradovi i opštine mogu konkurisati za raspodelu budžetskih sredstava za realizaciju novih ili završetak započetih projekata koji se finansiraju iz budžeta jedinice lokalne samouprave, a od posebnog su značaja za jedinice lokalne samouprave, lokalni ekonomski razvoj, investicije i zapošljavanje u jedinici lokalne samouprave.

- Advertisement -
IZVORTANJUG
- REKLAMA -
Užice
few clouds
2.2 ° C
2.2 °
2.2 °
83 %
1.9kmh
12 %
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime