- REKLAMA -
17.6 C
Užice

Veliko nevreme zadesilo Požegu

- REKLAMA -

Nakon nevremana koje je i sinoć pogodilo teritoriju požeške opštine i načinilo veliku štetu u nekoliko mesnih zajednica, kako prenosi RTS, od danas bi trebalo da bude proglašena vanredna situacija na teritoriji cele opštine.

Foto: Glas zapadne Srbije

Kako Radio Luna saznaje prema rečima predsednika opštine Požega Đorđa Nikitovića u toku je sedica štaba za vanredne situacije opštine Požega, nakon koje će biti saopšteni zaključci.

Predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović je za Glas zapadne Srbije rekao da je najteža situacija u selu Otanj, zaselju Vranjanima, Loretu, a ni stariji meštani ne pamte u sve tri Dobrinje, da za ovako kratko vreme padavina, može da nastane ovakva bujica i da nosi sve ispred sebe.

Veoma teška situacija je i u selu Glumač, kako navodi agencija Rina.

Izlili su se bujični potoci, što nam je napravilo ogromne probleme. Poplavljeno je oko 30 hektara zemlje, najviše su stradali kukuruz i pšenica. Pored toga voda je ušla i u jedan objekat i pod vodom se našao ceo stadion. Bujica je uništila na jednom mestu put koji je glavna veza sa našom opštinom i sada smo doveli tešku mehanizaciju kako bi napravili vezu sa našom opštinom – kazao je za RINU, Branko Mihajlović predsednik mesne zajednice Glumač.

U ovom selu poplavljena je i pruga, pa je železnički saobraćaj bio u zastoju. Na teritoriji šest mesnih zajednica uvedena je vanredna situacija. Najkritičnije je u MZ Otanj, u Gornjoj, Donjoj i Srednjoj Dobrinji, kao i u MZ Prilipac.

Na samom ulasku u opštinu u naselju Jovićevići voda je prodrla u nekoliko domaćinstava i vatrogasci su na terenu. Nažalost obilne padavine napravile su pravu katastrofu najviše je ugrožena putna infrastruktura, pre svega opštinski i makadamski putevi, rekao je Đorđe Nikitović predsednik opštine Požega.

Foto: Glas zapadne Srbije

Na magistralnom putu Čačak – Požega u mestu Tučkovo usled obilnih padavina došlo je do odrona zemljišta koje se našlo na obe kolovozne trake, prenosi Rina. Putarske ekipe rade su na raščišćavanju ove deonice i tom prilikom stvorile su se gužve u oba smera.

Iz sela Glumče su evakuisane dve žene u čija je domaćinstva i kuće ušla voda i u prekidu je bio saobraćaj između Donje i Gornje Dobrinje, ali su putari na terenu uspeli da uspostave komunikaciju, prenosi RTS.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
94 %
2.2kmh
96 %
Ned
18 °
Pon
25 °
Uto
28 °
Sre
27 °
Čet
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime