- REKLAMA -
15.9 C
Užice
Početna Slobodno vreme Sport Velike ambicije Zlatibora da postane centar sportskog turizma

Velike ambicije Zlatibora da postane centar sportskog turizma

- REKLAMA -
Poslednjih godina Zlatibor je postao jedna od centralnih destinacija masovnog turizma. Na osnovu tog razvoja u poslednje vreme pokrenuti su brojni projekti sa ciljem da se razviju i drugi vidovi turističke ponude za koje postoje veliki potencijali.
Jedna od novina na Zlatiboru je izgradnja velikog sportskog centra sa 15 terena koji će služiti za pripremu domaćih i inostranih fudbalskih ekipa. Kako navodi predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, gradnja ovog centra mogla bi da otpočne već sledeće godine.
– Sportski centar Zlatibor gradićemo na parcelama od hotela Tornik ka podnožju i za to postoji idejno rešenje. U toku je priprema projektne dokumentacije, vrlo brzo ćemo raspisati tendere za izvođenje radova, da bi naredne godine počela gradnja – izjavio je Stamatović u razgovoru za novine Turističke organizacije Zlatibor gde je dodao da u finansiranju ovog projekta učestvuju zajedno lokalna samouprava i Vlada Republike Srbije.
Očekuje se da ovaj centar vrlo brzo bude stavljen u funkciju jer se na njemu neće graditi složeniji objekti.
– To neće biti zahtevni i višespratni objekti, pa ćemo moći ceo kompleks brzo da stavimo u funkciju. U novi moderan sportski kompleks prebacićemo neke sadržaje iz dvorane ”Švajcarija” gde je planirana izgradnja zatvorenog multifunkcionalnog terena za oko 3.000 gledalaca, koji će biti jedinstven u ovom delu Evrope. Taj prostor mogao bi da se koristi za koncerte i druge manifestacije, ali i za utakmice do ranga evropskog prvenstva – zaključuje Stamatović uz zapažanje da će sa realizaciju planova biti potrebno obezbediti još 5 mil EUR pored već rezervisanih 8 mil EUR koje daje Vlada.
Izgradnja sportskih terena u ovom trenutku predstavlja preku potrebu jer se na Zlatiboru priprema već više od 100 ekipa iz različitih sportova, pa postojeći kapaciteti nisu dovoljno da udovolje sve većoj potražnji.
– U završnoj fazi smo izrade projekta ogromnog sportskog kompleksa koji će imati 15 fudbalskih terena, jer je Zlatibor izuzetno pogodan za pripreme sportskih ekipa. U ovom momentu ovde boravi više od 20 sportskih ekipa, a preko 100 (fudbalskih, košarkaških, rukometnih i drugih) u toku čitave godine. I to ne samo iz Srbije nego i iz Evrope i sveta. Sasvim sigurno bi ih bilo još toliko da imamo dovoljno stadiona. Mi trenutno imamo osam fudbalskih terena, ali to je nedovoljno za interesovanje koje postoji. Tako da je u našem planu da se u naredne dve-tri godine izgradi ovaj sportski kompleks i na taj način Zlatibor postane lider u sportskom turizmu, vodeće mesto za pripreme sportista gde će dolaziti ekipe iz čitavog sveta – izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina za novine Turističke organizacije Zlatibor.
izvor: eKapija
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
15.9 ° C
15.9 °
15.9 °
91 %
1.1kmh
12 %
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
24 °
Pet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime