- REKLAMA -
2.5 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Većnici opštine Požega usvojili predlog budžeta za 2024. godinu

Većnici opštine Požega usvojili predlog budžeta za 2024. godinu

- REKLAMA -

Većnici opštine Požega na sednici koja je održana u četvrtak, 22. februara usvojili su predlog budžeta opštine za 2024. godinu u visini od milijardu i šesto trideset dva miliona dinara.

Po rečima predsednika opštine Đorđa Nikitovića budžet je krajnje restriktivan, ali istovremeno i krajnje realan.

On je za Radio Požegu najavio da se nastavlja sa investicijama, od kojih se izdvaja sanacija nesanitarne deponije u Godoviku, za šta će biti utrošeno preko 100 miliona dinara, kao i sprovođenje mera energetske sanacije stambenih objekata. Skoro 10 miliona je obezbeđeno za naknade u oblasti socijalne zaštite, a najveća novina je nabavka besplatnih udžbenika za učenike svih osnovnih škola na teritoriji grada.

Foto: FB stranica Opštine Požega

Na ovoj sednici Većnici su usvojili kadrovski plan opštinske uprave kao i odluke o izmenama i dopunama statuta opštine Požega i izmene i dopune pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u opštinskoj upravi i opštinskom pravobranilštvu.

Konačnu odluku o budžetu za ovu godinu, doneće odbornici skupštine opštine Požega na sednici koja će biti održana 28. februara.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.5 ° C
2.5 °
2.5 °
98 %
1.5kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
6 °
Pet
9 °
Sub
12 °
Ned
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime