- REKLAMA -
9.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Veće u Prijepolju ponovo odlučivalo o problemima u Sportskom savezu, ali i...

Veće u Prijepolju ponovo odlučivalo o problemima u Sportskom savezu, ali i o školi u Brodarevu

- REKLAMA -

Prijepoljski većnici doneli su zaključak da Sportski savez mora da vrati u budžet oko 480.000 dinara koja su, prema izveštaju neopravdano utrošena.

Kako navodi PP Media opštinsko rukovodstvo neće odustati od principa da se prebačena sredstva pravdaju fiskalnim računama i pokušaće što pre da reši problem funkcionisanja Sportskog saveza.

U roku od 8 dana i Planinarski klub Kamena gora moraće da vrati u budžet oko  80.000 dinara zato što sredstva nisu prebacivana sa namenskog računa. Što se tiče Sportskog saveza, u izveštaju nedostaje fiskalni račun za pravdanje ishrane sportista tokom MOSI igara kao i fiskalni računi za pravdanje nabavke sportskih štapova. Sportski savez Prijepolje moraće da vrati u budžet oko 480.000 dinara – izričit je predsednik opštine Vladimir Babić.

On uverava i da sportski klubovi, koji su upotpunosti opravdali dobijena sredstva u prošloj godini, neće trpeti posledice zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca koji su ponovo izazvali pometnju u Sportskom savezu, te da će novac dobiti na vreme.

Takođe većnici su razmotrili dopis dela članova školskog odbora OŠ Svetozar Marković iz Brodareva, u kojem se navodi da je funkcionisanje škole otežano zbog loše komunikacije sa direktorom i doneli su odluku da se obrate Ministarstvu prosvete za pomoć, piše PP Media.

Veće je odlučilo da od nadležnih državnih organa zatražiti valizaciju pribavljene dokumentacije za izgradnju mini hidro elektrane na Sopotnici zbog opomene pred tužbu, koja je Opštini upućena od inostrane firme zainteresovane za izgradnju minihidroelektrane, jer oni smatraju da opština kasni sa donošenjem planskih akata koji su neophodni za početak gradnje.

Članovi Veća u Prijepolju su doneli odluku da se za nabavku nafte za čišćenje puteva mesnim zajednicama opredeli 12.492.000 dinara.

Formirana je i Komisija koja će precizirati uslove za raspisivanje konkursa za izbor najpovoljnijeg ponuđača za obavljanje besplatnog javnog prevoza na teritoriji opštine Prijepolje, obzirom da aktuelni ugovor ističe početkom februara. Njen zadatak je da dobro mapira i precizira potrebe, kako građana tako i đaka, kako bi se sveobuhvatnije rešio problem prevoza učenika koji imaju pojedine škole na teritoriji Prijepolja, prenosi PP Media.

- Advertisement -
IZVORPPMedia
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
9.2 ° C
9.2 °
9.2 °
78 %
1.4kmh
94 %
Sre
17 °
Čet
15 °
Pet
13 °
Sub
15 °
Ned
7 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime