- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Vazduh u Užicu nezdrav tokom ponedeljka i jutros

Vazduh u Užicu nezdrav tokom ponedeljka i jutros

- REKLAMA -

Vazduh u Užicu je bio nezdrav tokom ponedeljka do 9 sati u utorak zbog izmerenih 170 mikrograma po metru kubnom PM čestica što je duplo više iznad dnevno dozvoljenih vrednosti od 50 µg/m3.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Užicu je vazduh bio prekomerno zagađen devet dana suspendovanim česticama PM10.

Preporuka zbog nezdravog vazduha je da osobe sa srčanim i plućnim oboljenjima, starije osobe i deca treba da izbegavaju bilo kakvu aktivnost napolju. Ostali bi trebali da izbegavaju produžene i teške napore. Takođe ne preporučuje se provetravanje stanova u jutarnjim i večernjim satima.

Kvalitet vazduha u Sevojnu je opasan jer je u istom periodu izmereno 158 mikrograma po metru kubnom čađi. Preporuka Zavoda za javno zdravlje u Užicu je da osobe sa srčanim i plućnim oboljenjima, starije osobe i deca treba da skrate boravak napolju i ako je moguće da ostanu u kući i smanje aktivnosti. Dok hronični bolesnici moraju uzimati redovnu terapiju, a u slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja obavezno se obratiti lekaru.

Grad Užice: Prekomerno zagađenje vazduha, preporučene mere

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
51 %
3.2kmh
37 %
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
23 °
Pet
25 °
Sub
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime