- REKLAMA -
2.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Vakcinacija u Čajetini

Vakcinacija u Čajetini

- REKLAMA -

U čajetinskom domu zdravlja vakcinacija stanovništva protiv KOVID-a 19 počela je 18. januara. Za sada se vrši vakcinacija građana prema spiskovima prijavljivanja i do sada je vakcinisano njih oko 3 800, a revakcinisano oko 2000. Juče je na dva vakcinalna punkta imunizaciju izvršilo 140 lica.
Vakcine koje su trenutno dostupne građanima u Domu zdravlja u Čajetini su sinefarmova, fajzerova i astra zeneka. Ruskom vakcinom se za sada ne vakciniše stanovništvo ovog mesta, a vakcinacija protiv KOVIDA 19 vrši se prema spiskovima prijavljenih e-upravi.

„Građani koji su pozvani, koji se nalaze na spisku, oni se mogu vakcinisati onom vakcinom za koju su izrazili želju. Uglavnom je odziv dobar. Takođe pozivamo, telefonskim putem, i za revakcinaciju; imamo naš lokalni kol-centar, a takođe i E-uprava šalje poruke tako da su to dve potvrde dolaska na vakcinaciju i revakcinaciju. Do sada je vakcinisano oko 3 800 građana, a revakcinisano oko 2000,“ kaže Dr Gordana Bojović, specijalista opšte medicine.

Za vakcinaciju se za sada najviše javljaju stariji sugrađani, ali je sve više i mlađih. U narednom periodu, kaže dr Bojović, očekuje da će ih biti sve više, imajući u vidu opštu zdravstvenu sliku građana.

„Nešto je veći broj prvih pregleda u KOVID ambulanti u poslednjih desetak dana i nešto je veći broj pozitivnih pacijenata. Dakle, veći je broj pregleda, ali nije drastično veći broj pozitivnih pacijenata. Što se tiče kliničke slike mogu da kažem da je blaža u odnosu na npr. novembar i decembar kada smo zaista imali veliki broj ljudi koji su pozitivni na KOVID pa je time i šansa da je u pitanju teži oblik bolesti bila veća, ali i sada ima težih oblika „, dodaje dr Bojović.

Juče je na dva vakcinalna punkta čajetinskog doma zdravlja vakcinaciju izvršilo 140 sugrađana. Dr Bojović je ovim putem apelovala na stanovništvo da se i dalje prijavljuju za vakcinaciju i tako preduprede bolest.

Izvor: Zlatiborpress – Mirjana Ranković Luković

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
mist
2.1 ° C
2.2 °
2 °
100 %
1.5kmh
90 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
9 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime