- REKLAMA -
0 C
Užice
Početna Svet Vakcina Sputnjik biće uskoro odobrena u 25 zemalja

Vakcina Sputnjik biće uskoro odobrena u 25 zemalja

Šef Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev očekuje da će ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) biti registrovana u još više od 25 zemalja.

- REKLAMA -

„Naša vakcina ‘Sputnjik Ve’ (Sputnik V) do sada je registrovana u 14 zemalja, a u naredne dve sedmice očekujemo registraciju u još više od 25 zemalja“, rekao je Dmitrijev na zasedanju Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, koji se održava virtuelno.

Prema njegovim rečima, neke od zemalja u kojima se registracija vakcine očekuje su Meksiko, Paragvaj i Pakistan.

Dmitrijev je istakao da je Fond sarađivao sa svakom zemljom pojedinačno i da je uspostavio veliki broj međunarodnih partnerstava za proizvodnju vakcina.

Podsetimo, ranije je Ruski fond za direktne investicije potpisao sporazum sa vodećim turskim farmaceutskim proizvođačem za proizvodnju vakcine „Sputnjik Ve“ u Turskoj i započeo proces prenosa tehnologije.

Vakcina „Sputnjik Ve“ je napravljena na proverenoj i dobro izučenoj platformiadenovirusnih vektora čoveka i već je dobila odobrenje za primenu u Rusiji, Belorusiji, Argentini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Mađarskoj, Srbiji, Boliviji, Alžiru, Palestini, Venecueli, Paragvaju i Turkmenistanu.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
light snow
0 ° C
0 °
0 °
100 %
1kmh
90 %
Sub
2 °
Ned
7 °
Pon
7 °
Uto
10 °
Sre
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime