- REKLAMA -
3 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Uzmi račun i pobedi: Iz Užica poslato oko 73 200 koverata, iz...

Uzmi račun i pobedi: Iz Užica poslato oko 73 200 koverata, iz Čajetine više od 10 800

Nagradna igra Uzmi račun i pobedi 2020 se nastavlja 23. januara.

- REKLAMA -

Najmanje 73 185 koverata su poslali građani Užica od 15. oktobra prošle godine do 18. januara ove radi učešća u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi 2020. 

Samo 18. januara iz Užica je poslato 980 koverata, ukupno 5 513 od početka godine.

Po broju poslatih fiskalnih računa i slipova, kao konkurent velikim opštinama u takmičenju, Užice je na 22. mestu tabele.

Meštani Čajetine su poslali za nagradnu igru najmanje 10 846 koverata, ove godine najviše 18. januara- 206 koverata.

Prema dostupnim statističkim podacima, na rang listi malih opština koji se takmiče po broju prikupljenih računa i slipova, Čajetina trenutno zauzima 21. mesto, dve pozicije iznad Gradske opštine Sevojno iz koje je poslato više od 5 390 koverata.

Foto screenshot dela internet stranice http://uzmiracun.rs/

Najuspešnijih devet lokalnih samouprava(prema broju poslatih koverata po glavi stanovnika ponderisano kupovnom moći), podsetimo, nagradiće ukupnim fondom od 180.000 evra, namenjenih za opremanje i obnovu objekata i prostora od javnog značaja po izboru građana.

U nagradnoj igri, čiji drugi krug počinje 23. januara, mogu učestvovati punoletni građani Srbije koji uzimaju fiskalne račune ili slipove pri kupovini, a koji pošalju njih deset ne starijih od 1. septembra 2020. godine sa minimalnim iznosom od 100 dinara za uplatu.

Na strani koverte na kojoj se otvara, neophodno je napisati ime i prezime, adresu iz ličnih dokumenata i kontakt telefon dok je na drugoj strani dovoljno napisati Uzmi račun i pobedi 2020. Pravilno popunjene koverte građani mogu ubaciti u poštansko sanduče, odnosno ne moraju ulaziti u poslovnice pošte. Slanje koverata je besplatno.

Iz Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije su naglasili da sve koverte poslate u prvom krugu konkurišu za vredne nagrade i da se koverte redovno mešaju.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali je naveo da je trenutno oko sedam i po miliona koverata u bazenu za izvlačenje.

Drugi krug nagradne igre traje do 27. februara, do kada je planirano šest izvlačenja, uz direktan prenos na Radio televiziji Srbije subotom od 17 časova i 55 minuta.

–     U svakom izvlačenju biće dodeljeno po 5 automobila Fijat 500 L i po jedan stan u Beogradu. U prvih pet emisija najsrećniji učesnici postaće vlasnici stana u naselju Zemunske kapije dok će 27. februara biti dodeljen stan u Beogradu na vodi, naveli su na sajtu http://uzmiracun.rs uz podatke da ukupna vrednost nagradnog fonda drugog kruga nagradne igre iznosi 675.026 evra i 41.623.390 dinara.

Nagradnu igru organizuje Vlada Republike Srbije, uz podršku NALED-a, u težnji da među građanstvom pojača svest o značaju borbe protiv sive ekonomije.

http://uzmiracun.rs/htdocs/Files/01830/Izvestaj-o-realizaciji-Nacionalnog-programa-za-suzbijanje-SE-u-2019.pdf
- Advertisement -
Jelena Penezić
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
clear sky
3 ° C
3 °
3 °
60 %
2.1kmh
0 %
Pon
4 °
Uto
10 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime