- REKLAMA -
3.9 C
Užice
Početna Slobodno vreme Sport Užičkim sportskim klubovima 53 miliona dinara

Užičkim sportskim klubovima 53 miliona dinara

Najviše novca iz gradskog budžeta je opredeljeno za KK Sloboda 8,5 miliona, potom za GFK Slobodu koja će ove godine dobiti 6,9 miliona dinara.

- REKLAMA -
Za sprovođenje godišnjih programa sportskih organizacija u Užicu, iz lokalnog budžeta je opredeljeno 42, 7 miliona dinara za ukupno 63 sportska kluba.

Pored novca koji je opredeljen za godišnje programe sportskih klubova, kako su naveli iz Gradske kuće, tu su i sredstva za godišnji program Sportskog saveza Užice koji će za organizaciju nekoliko tradicionalnih manifestacija dobiti 7, 5 miliona.

Za posebne programe u oblasti sporta su namenjena dva miliona, sa 500 hiljada dinara Grad će finansirati zdravstvenu zaštitu sportista, dok će vrhunski uspesi sportista na međunarodnim takmičenjima, kako su naveli, biti ispraćeni sa 250 000 dinara.

Prema rečima člana Gradskog veća Ratka Trmčića, sredstva su kao i prethodnih godina dodeljena sportskim organizacijama po određenim kriterijumima, među kojima su najvažniji tradicija i postignuti rezultati.

–  Tu su i rang takičenja, broj registrovanih i kategorisanih sportista u ekipama, kao i njihova zastupljenost u nacionalnim sportskim reprezentacijama, dodao je Trmčić navodeći da da nijedan klub nije dobio više od 20 odsto ukupno opredeljenih sredstava.

Foto Grad Užice

U planu je izmena pravilnika, u saradnji sa Sportskim savezom Užice.

–  Tako bi pored krovnog postojali i granski pravilnici po oblastima sporta, rekao je Trmčić.

  To bi praktično značilo da bi se klubovi istog sporta bodovali između sebe, a na osnovu toga bi se vršila i raspodela sredstava. Insistiraće se i na masovnosti sporta, ali i na kontroli rada klubova i trošenju dobijenog novca, dodao je gradski većnik.

Trmčić je pozvao klubove da posebno vode računa o izveštajima koje su dužni da na vreme dostave.

Kako je istakao, otvoren je i poziv svim sportskim organizacijama da zajedno sa Sportskim savezom i Gradom rade na otklanjanju nedostataka i podizanju na viši nivo svih aktivnosti.

Rešenje o raspodeli sredstava u sportu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
3.9 ° C
4 °
3.9 °
93 %
1.5kmh
75 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
11 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime