- REKLAMA -
23.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Užičke heroine na prijemu kod gradonačelnice Užica

Užičke heroine na prijemu kod gradonačelnice Užica

- REKLAMA -

Prijem kod gradonačelnice Užica za devojčicu Viktoriju Tomić koja je donirala kosu za pravljenje perike za decu obolelu od raka, devojčicu Kseniju Dubljanin koja se nedavno okliznula i upala u Đetinju, njenog druga Uroša Obradovića i Ivanu Miladinović, Marinu Starčević, Stanimirku Smiljanić Raonić i Anu Gudurić koje su spasile devojčicu mali je gest pažnje kako bi im se iskazala zahvalnost za plemenitost i hrabrost koju su iskazali, navela je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević.

Na prijemu su se našli svi učesnici nedavnih događaja o kojima se  još uvek sa velikom pažnjom priča u gradu i prisetili se svega što se desilo.

Ksenija Dubljanin i Uroš Obradović

Osmogodišnja Ksenija Dubljanin je ispričala da je htela da pipne vodu i da se slučajno okliznula i našla u reci.

Uroš je pokušao da mi pomogne, ali nije uspeo pa je pozvao pomoć. Nisam se uplašila. Drugarima bih poručila da ne treba da pipaju vodu, navela je Ksenija koja ide u prvi razred Osnovne škole Dušan Jerković.

Dvanaestogodišnji Uroš Obradović koji je prvi pokušao da pomogne Kseniji je naveo da je priskočio u pomoć jer je želeo da pomogne i izvuče je iz reke.

Bili smo kod Ksenijinog brata na rođendanu. Ksenija i ja smo izašli napolje da sačekamo hranu. Ona je prišla da pipne vodu i valjda kako se okliznula, upala je u reku i voda je krenula da je nosi. Ja sam pokušao da priđem, da joj dam ruku, ali sam se okliznuo i upao unutra. Nisam mogao da je dohvatim, jer ju je voda odnela dalje od mene, pa mi je drug dao ruku da izađem. Sledeće što sam video je da su četiri žene izvukle Kseniju i da se sve dobro završilo, rekao je Uroš učenik šestog razreda OŠ Dušan Jerković.

Stanimirka Smiljanić Raonić

Direktorka Osnovne škole Stari grad Stanimirka Smiljanić Raonić govorila je u ime četiri dame koje su spasile devojčicu. Ona je navela da su joj osećanja pomešana, ali da je zadovoljna što se sve dobro završilo i što su svi tu, živi i zdravi.

Mi prosvetni radnici prosto imamo, da tako kažem tu deformaciju da reagujemo na zvuk deteta bilo da se smeje ili plače i mislim da je to bio okidač da reagujemo brže od drugih. Brzopotezno se sve desilo. Mislim da prosvetari istančanije reaguju na glas dece, mi nismo ništa više humaniji od drugih ljudi, rekla je Smiljanić Raonić.

Ona je navela da bi poruka roditeljima bila da uživaju u odrastanju dece i da budu dovoljno odgovorni i roditelji i škole, svi da rade, svako svoj posao.

Mislim da ne može neka jasna granica da se izdefiniše između škole i okruženja, ali  prosto da pratimo i dajemo dobre savate i da razgovaramo sa decom. A u školi da kanališemo stvari koje utiču na odrastanje, navela je Smiljanić Raonić.

Viktorija Tomić

Devetogodišnja Viktorija Tomić je svojim gestom kada je donirala kosu da se napravi perika za devojčice obolele od raka pokazala kako se može biti human.

Želela sam da ošišam kosu, a mama mi je jedno veče pokazala da mogu da doniram kosu, da je ne bacim, jer je duga. Odmah sam rekla da to hoću da uradim. Devojčicu koja će dobiti periku ne poznajem, moćiću uskoro da je upoznam, rekla je Viktorija, takođe đak OŠ Dušan Jerković.

Gradonačelnica je navela da je ono što su uradile četiri dame kada su pritekle u pomoć i spasile devojčicu koja je upala u Đetinju za pohvalu od svih Užičana.

 Sugrađankama se zahvaljujem u ime svih naših sugrađana.  Plemenitost, hrabrost i humanost treba da budu vrline svih nas i upravo, ove žene šalju najbolju poruku deci. A primer Viktorije Tomić koja je iz najhumanijeg razloga odsekla kosu i požela da se od njene kose napravi perika za obolelu devojčicu je ono što treba da nas podseti da treba da budemo humani i da podelimo sve ono što imamo u trenucima kada je naša pomoć neophodna drugim ljudima, navela je Raković Radivojević

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
76 %
1.9kmh
100 %
Ned
25 °
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
28 °
Čet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime