- REKLAMA -
16 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Užice uskoro pod centralizovanim video-nadzorom

Užice uskoro pod centralizovanim video-nadzorom

- REKLAMA -

U toku montaža kamera na šest lokacija u gradu

Užice će, poput drugih gradova u Srbiji, uskoro dobiti centralizovani video-nadzor kojim će se upravljati iz Policijske uprave Užice.

N.Kovačević/Danas/Foto:N.Kovačević

Osim postojećih kamera na Trgu Svetog Save, gde se nalazi najveći broj obrazovnih ustanova, raskrsnica kod „Prve osnovne škole kralja Petra Drugog“, na ulazu i izlazu iz grada, kao i na šetalištu u kanjonu Đetinje u naselju Turica, novih 26 kamera biće postavljeno na još šest lokacija.

Gradski većnik Budimir Vujović je kazao za Danas da će uskoro pod nadzorom kamera, čija je montaža u toku, biti gotovo sve važne lokacije i ulice u gradu, te da će za to iz gradskog budžeta biti izdvojeno 26,5 miliona dinara. Od tog iznosa, kako je objasnio, najveći deo je utrošen za monitoring centar koji je montiran u sedištu Policijske uprave i pruža mogućnost da se, u zavisnosti od potreba, broj kamera može povećati.

On je dodao da je, na tenderu krajem prošle godine, posao poveren beogradskoj firmi Macchina Security, kojoj će se celokupan iznos platiti u tri rate. Prva rata od 6,5 miliona dinara je plaćena, a dve rate od po deset miliona dinara, kako je rekao, lokalna samouprava platiće ove i naredne godine.

„Želimo da poboljšamo bezbednost svih građana, a posebno dece u školskim dvorištima i oko škola, koje su u blizini saobraćajnica“, kazao je naš sagovornik i dodao da će snimke, kao važne dokaze, moći da koriste pravosudni organi.

Navodeći da će se u potpunosti poštovati zakonske odredbe o pravu građana na zaštitu ličnih podataka, on je dodao da će „samo ovlašćeni službenici policije imati pristup snimcima“.

„Predstavnici MUP-a iz Beograda će u monitoring centru u Policijskoj upravi Užice instalirati poseban softver koji će biti zaštićen i neće ga biti moguće hakovati, a pristup softveru imaće isključivo ovlašćeni službenici policije“, objasnio je Vujović.

On je dodao da očekuje da će, posle potpisivanja ugovora sa policijom, koja bi trebalo da preuzme upravljanje tim sistemom, centralizovani video-nadzor biti pušten u probni rad narednog meseca.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
11 %
4.6kmh
0 %
Čet
16 °
Pet
14 °
Sub
5 °
Ned
8 °
Pon
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

233 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime