- REKLAMA -
23.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Užičanima od bratskog Harbina

Užičanima od bratskog Harbina

- REKLAMA -

Danas je u Užice stigla medicinska oprema iz Kine, donacija našem Zdravstvenom centru od užičkog bratskog grada Harbina. Gradonačelnik Užica Tihomir Petković naveo je da je oprema došla u pravom trenutku, onda kada je to najpotrebnije.

„Užičani su srećni da je njihov grad jedan od lidera u Srbiji kada je u pitanju doprinos realizaciji politike našeg predsednika, politici zbližavanja i bratskog odnosa sa kineskim narodom. Mi smo već više od godinu dana grad pobratim sa gradom Harbinom koji je politički, privredni i kulturni centar jedne regije na severoistoku Kine, u oblasti Mandžurija, grada koji ima 11 miliona stanovnika.

Imali smo dosta konkretnih veza i zajedničkih akcija u prethodnih godinu dana. Rukovodstvo grada Harbina doniralo je, pre nekoliko meseci, oko 300 000 evra za uređenje sportskih igrališta i Parka prijateljstva na Pori, koji smo tako nazvali po prijateljstvu naša dva grada“, naveo je gradonačelnik.

Gradonačelnik Petković istakao je zahvalnost gradonačelniku grada Harbina i stanovnicima ovog grada na značajnoj pomoći za naš grad, za naš Zdravstveni centar, pomoć u vidu 1000 zaštitnih odela-skafandera i 800 zaštitnih naočara.

„To je oprema koja neophodna našoj užičkoj bolnici, našim zdravstvenim radnicima, našim užičkim herojima ovih nedelja i ovih dana.“

Kao što naš narod kaže „dobro se dobrim vraća“, grad Užice je 13. februara poslao, kada je bilo najviše potrebno kineskom narodu i gradu Harbinu, 20 000 zaštitnih maski. To je bila naša donacija, naš poklon našim pobratimima, prijateljima iz Kine. Oni su to zapamtili i sa velikim zadovoljstvom pre nekoliko nedelja ponudili nam pomoć, pitali nas šta je to što nam je najpotrebnije. Uz konsultacije sa direktorima Zdravstvenog centra i užičke bolnice odlučili smo da to bude ova zaštitna oprema koja je danas stigla.“

Gradonačelnik je podsetio da ono po čemu je Užice posebno u Srbiji jeste da već nekoliko godina ima bliske odnose sa prijateljicom iz Narodne Republike Kine gospođom Lindom Vong, koja je pre dve godine donirala 340 000 evra za završetak jednog dečijeg vrtića u našem gradu. Ona je ovih dana dala i jednu veliku donaciju Srbiji, 135 000 zaštitnih maski, 10 000 testova i više stotina skafandera.

Zahvalivši se na donaciji u ime svih zaposlenih u Zdravstvenom centru Užice, direktor Miloš Božović je naveo da će dospela oprema biti podeljena zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane u borbi protiv nevidljivog neprijatelja.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
23.9 ° C
24 °
23.9 °
33 %
2.1kmh
0 %
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime