- REKLAMA -
2.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Uz pomoć agroindustrijskog centra pospešićemo polјoprivredu i stočarstvo

Uz pomoć agroindustrijskog centra pospešićemo polјoprivredu i stočarstvo

Zadatak Zdrave Srbije (ZS) je da omogući svim polјoprivrednim proizvodjačima u opštini Kosjerić da prodaju svoje proizvode po prihvatlјivim cenama, kako na domaćem tako i na stranom tržištu, izjavio je danas predsednik te stranke Milan Stamatović.

- REKLAMA -

On je rekao da gajenje malina i zasada šlјiva donosi najveći prihod polјoprivrednim proizvodjačima u selima opštine Kosjerić i da je stočarstvo jedan od glavnih nosilaca kosjerićke polјoprivrede.

“Posredstvom budućeg agroindustrijskog centra, koji će po realnim cenama otkuplјivati polјoprivredne proizvode, omogućićemo svim voćarima i stočarima iz Kosjerića da prodaju svoje proizvode u Srbiji i inostranstvu, čime ćemo unaprediti polјoprivrednu proizvodnju, otvoriti nova radna mesta i osigurati otkup celokupnog roda”, istakao je Stamatović.

Dodao je da činjenica da osam godina nisu odžani javni izbori u mesnim zajednicama, kao i da život lјudi na selu, njihove potrebe i problemi nisu stizali do nadležnih službi u opštini Kosjerić, dovolјno govori u kakvoj se teškoj situaciji nalaze polјoprivrednici.

“Zato je naš cilј da se što više posvetimo razvoju voćarstva i unapredjenju stočarstva, za koje na padinama Povlena, Malјena i Divčibara postoje odlični uslovi”, rekao je Stamatović.

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -

Užice
mist
2.1 ° C
2.2 °
2 °
100 %
1.5kmh
90 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
9 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime