- REKLAMA -
1.1 C
Užice
Početna Srbija i region Uvode se novine u studije koja podrazumeva teorijsku nastavu, rad u kompaniji...

Uvode se novine u studije koja podrazumeva teorijsku nastavu, rad u kompaniji i mentorstvo

- REKLAMA -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da se od naredne akademske godine uvodi novina u studiranje koja podrazumeva teorijsku nastavu, rad u kompaniji i mentorstvo.

Ružić je to rekao na studentskoj onlajn konferenciji posvećenoj dualnom obrazovanju na visokoškolskim ustanovama koja je održana danas.

„Izrada i kreiranje studijskih programa je sada u rukama fakulteta i kompanija koje traže zajednički interes za realizaciju ovakvih studijskih programa“, rekao je Ružić.

Kazao je da postoji interesovanje za to i da očekuje da će već od oktobra 2021/2022. godine početi prvi studijski programi u oblasti odevnog inženjerstva i dizajna, vazduhoplovnog mašinstva i pejzažne arhitekture.

„Ovaj zakon donosi nove mogućnosti za studentsko organizovanje i veće mogućnosti da artikulišete svoje potrebe, usaglasite stavove i utičete na kreiranje oblasti od značaja za studentsku zajednicu“, kazao je on i istakao da su na njemu radili i studenti.

Govoreći o epidemiji virusa korona rekao je da su organizovani punktovi za vakcinaciju i u studentskim domovima, klinikama i ambulantama i pozvao studente da budu odgovorni i da se vakcinišu.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
overcast clouds
1.1 ° C
1.1 °
1 °
100 %
2.1kmh
100 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
9 °
Sub
11 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime