- REKLAMA -
11.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Usvojeni programi rada javnih ustanova i imenovani članovi skupštinskih saveta

Usvojeni programi rada javnih ustanova i imenovani članovi skupštinskih saveta

- REKLAMA -

Odbornici gradske Skupštine su, na 8. sednici, prihvatili programe rada u ovoj godini koje su pripremile užičke javne ustanove. Saglasnost Skupštine data je na programe rada Narodnog muzeja, Narodnog pozorišta, Narodne biblioteke, Istorijskog arhiva, Gradskog kulturnog centra, Gradske galerije, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, turističkih organizacija Užice i Regije Zapadna Srbija, Dečijeg odmarališta „Zlatibor“, Gradskog centra za usluge socijalne zaštite. Istovremeno, izvršeno je usklađivanje njihovih statuta sa novim zakonskim odredbama koje definišu ovu oblast.

8. седница Скупштине града Ужица

Pred odbornicima bila je informacija koja se odnosi na usklađenost planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja gradskih javnih preduzeća u prošloj godini.

Prema podacima iz informacije, od osam javnih preduzeća sa teritorije grada, samo su Vodovod i Duboko poslovali sa gubitkom, dok je preostalih šest ostvarilo dobit u svom poslovanju u 2020. godini. Usvojene su i izveštaji o radu Saveta za zaštitu i unapređenje životne sredine-Zeleni savet i Saveta za zdravlje.

Novousvojene odluke su o obavljanju komunalne delatnosti u vezi sa pogrebnom delatnošću, zatim, o postupku dodele i kontrole korišćenja sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja, kao i o posebnim uslovima za izdavanje informacije o lokaciji i lokacijskih uslova na prostoru Generalnog urbanističkog plana.

Obrazovana je Komisija za planove i imenovani njeni članovi, izabrani predsednici i članovi nadzornih odbora Bioktoša, Vodovoda, Gradske toplane Užice, Užice razvoja i Velikog parka. Vladan Cuparić, dipl. ekonomista, imenovan je za direktora Dečijeg odmarališta Zlatibor, a u delu kadrovskih rešenja određeni su sastavi skupštinskih saveta i to Korisničkog saveta javnih službi, Saveta za praćenje primene etičkog kodeksa, kao i Saveta za mlade, za rodnu ravnopravnost i za razvoj grada.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
11.1 ° C
11.1 °
11 °
43 %
2.6kmh
75 %
Pet
12 °
Sub
14 °
Ned
16 °
Pon
19 °
Uto
12 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime