- REKLAMA -
15 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Uspostavljaju inovativne socijalne usluge za osobe sa invaliditetom

Uspostavljaju inovativne socijalne usluge za osobe sa invaliditetom

- REKLAMA -

 Grad Užice u partnerstvu sa Udruženjem invalida cerebralne i dečje paralize Užice otpočeo je sa pilotiranjem i uspostavljanjem inovativne socijalne usluge Inkluzivni savetodavno-edukativni i socio-terapijski centar za podršku deci sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama u gradu Užicu.

Inkluzivni centar se razvija u okviru projekta podržanog u okviru Javnog poziva Podrška razvoju inovativnih pristupa za socijalno uključivanje koji je Tim za socijalno uključivanje Vlade Republike Srbije raspisao, uz podršku Vlade Švajcarske. Inovativna usluga Inkluzivnog centra odvijaće se kroz nekoliko različitih komponenti: osamostaljivanje, savetodavno – psihološka podrška OSI i članovima njihovih porodica, fizioterapeutske usluge, rad sa logopedom i kreativno motorički segment.

Inkluzivni savetodavno-edukativni i socio-terapijski centar za podršku deci sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama u gradu Užicu obuhvata sledeće programe: Program sticanja životnih veština i usvajanja zdravih stilova života, savetodavna i psihološka podrška odraslim osobama sa invaliditetom i porodicama osoba sa invaliditetom, terapeutski program, „Defektološki kutak“ – logopedski program, kreativni i radno-okupacioni program.

Foto izvor Grad Užice

Usluga je dostupna deci i mladima, ali i odraslima sa telesnim invaliditetom odnosno intelektualnim teškoćama koji imaju potrebu za dnevnom negom, nadzorom i podrškom u očuvanju i razvijanju potencijala kao i članovima njihovih porodica. Usluga Inkluzivnog centra namenjena je deci i mladima: sa telesnim invaliditetom, lakim i umerenim intelektualnim smetnjama, senzorskim smetnjama, višestrukim smetnjama kao i roditeljima korisnika kroz psiho-socijalnu podršku.

 

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Udruženje distrofičara zlatiborskog okruga Užice kao Pružaoca usluge na kontakt tel.: 031/523-944, Kneza Lazara 2, Užice.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
15 ° C
15 °
15 °
36 %
2.1kmh
0 %
Pet
18 °
Sub
12 °
Ned
6 °
Pon
8 °
Uto
8 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime