- REKLAMA -
1.8 C
Užice
Početna Istražujemo Pitali smo Uskoro i Omladinski klub

Uskoro i Omladinski klub

- REKLAMA -

Radionice, obuke i besplatne škole stranih jezika po otvaranju kluba pri Kancelariji za mlade Užice

Omladinski klub u Užicu počinje sa radom u junu, najavljuju za RAM mrežu iz Kancelarije za mlade koja od sredine aprila uređuje taj prostor u Gradskom kulturnom centru.

Umetnici iz udruženja Opeka, u saradnji sa volonterima Kancelarije za mlade, uradili su mural na zidu.

–         U daljoj fazi planirano je da se zamene vrata, i da se postave ista od PVC materijala. Planirana je ugradnja venecijanera na prozorima, nabavka novih računara, plazma ekrana od 40 inča, nabavka novih polica za knjige biblioteke Omladinskog kluba koje se u kontinuitetu prikupljaju, navodi koordinator Kancelarije za mlade Srđan Nedeljković.

Najavljuje u Omladinskom klubu u narednom periodu radionice o očuvanju reproduktivnog zdravlja, o bolestima zavisnosti, bezbednosti u saobraćaju, ali i besplatne škole stranih jezika koje je prethodnih godina pohađalo više od 200 mladih.

Udruženja i neformalne grupe mladih će, prema rečima Nedeljkovića, moći da koriste Omladinski klub kako bi sprovodili svoje programske i projektne aktivnosti.

Taj gradski prostor u kojem bi trebalo da se sprovode politike usmerene na direktan rad sa mladima, otvoren je na današnji dan, 4. juna 2014. godine.
Taj prostor u vlasništvu Grada Užica, lokalna samouprava je ustupila Kancelariji za mlade koja se i zalagala za otvaranje Omladinskog kluba u težnji da unapredi život mladih i da im pruži mogućnost da rade na ličnom i profesionalnom razvoju. Klub nije radio tokom prošle i početkom ove godine.  

Užicu Mladgrad

Za ustupanje javnog prostora omladinskim udruženjima i mladima koji se okupljaju u Omladinskom klubu, Grad Užice je avgusta 2014. godine dobio nagradu Mladgrad 2014. Nagradu za unapređenje položaja mladih na lokalnom nivou lokalnim samoupravama i pojedincima dodeljuje organizacija Građanske inicijative.

Ko će biti koordinator Omladinskog kluba, znaće se nakon renoviranja, navodi Srđan Nedeljković.

Po zanimanju diplomirani ekonomista, Nedeljković je postao koordinator Kancelarije za mlade Užice odlukom Gradskog veća od 20. marta. Za RAM mrežu kaže da je kao višegodišnji predsednik udruženja Omladina Užica bio u prilici da sarađuje sa mnogo mladih, obrazovanih i sposobnih ljudi,a da je, kao fudbalski sudija, učestvovao i u edukaciji mladih polaznika škola suđenja koje je sprovodila sudijska organizacija.

Nedeljković kaže da od stupanja na dužnost koordinatora Kancelarije za mlade nije član Omaldine Užica koja je idejni tvorac i organizator Park festa. Taj festival, podsetimo, dobija finansijsku pomoć lokalne samouprave posredstvom javnih poziva.
 

Nedeljković će biti koordinator lokalne Kancelarije za mlade do povratka prethodnog koordinatora sa trudničkog i porodiljskog odsustva.

Sarađivaće, pre svega, sa oko 30 srednjoškolaca završnih razreda koji su kao volonteri angažovani u Kancelariji za mlade.

Užička Kancelarija za mlade, prema rečima Nedeljkovića, ove godine nije dobila novac iz gradskog budžeta. Projekte će, prema najavama, finansirati iz budžetske rezerve. Deo novca za planirane aktivnosti obezbeđuje projektima koje finansira Ministarstvo omladine i sporta i uz pomoć donatora iz zemlje i inostranstva.

Kancelarija za mlade Užice planira da izgradi košarkaško igralište na Gradskoj plaži, ukoliko im Ministarstvo omladine i sporta odobri taj projekat na ovogodišnjem javnom konkursu. Najavljuju i održavanje sportsko- rekreativne manifestacije užički Megdan krajem avgusta na terenima u Velikom parku.

Nedavno je Kancelarija za mlade organizovala Igre bez granica na Gradskom bazenu u Užicu i radionice i druženje sa decom sa posebnim potrebama u domu Petar Radovanović.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
1.8 ° C
1.8 °
1.8 °
87 %
1.5kmh
77 %
Pon
2 °
Uto
4 °
Sre
3 °
Čet
3 °
Pet
5 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

431 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime