- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Uskoro gotovi projekti programa Udružimo se

Uskoro gotovi projekti programa Udružimo se

Nov poziv građanima najavljuju u maju

- REKLAMA -

Privode se kraju radovi, započeti prošle godine, na 18 projekata u okviru Užičkog programa lokalnog partnerstva Udružimo se.

–  Od same situacije na terenu zavisi i rok za završetak radova, ali ono što je najvažnije je da se celokupan posao odradi kvalitetno i do kraja, kaže Miodrag Petković, član Gradskog veća za budžet i finansije.

On podseća da je ceo koncept započet 2019. godine sa budžetom od pet miliona dinara kada je podržano 12 inicijativa sugrađana za uređenje javnih površina u njihovom neposrednom okruženju. Prošle godine od ukupno 31 prijave, krenulo se u realizaciju 18 projekata uređenja javnih površina.

–  Važno je istaći da se ceo koncept zasniva na idejama i predlozima naših građana, sve se finansira sredstvima iz budžeta Grada i to po osnovu poreza na imovinu. Prošle godine smo na raspolaganju imali 14,5 miliona dinara, 10 miliona dinara je od poreza na imovinu – gradskih sredstava, a 4,5 miliona dinara smo dobili podršku u okviru programa Reforma poreza na imovinu od strane Švajcarske vlade, dodao je Petković.

Programom Udružimo se, meštani ulice Riste Tešića na Dovarju će dobiti pešačku stazu i prateći mobilijar.

–  Očekujemo da će kompletni radovi, vredni oko miliona dinara, biti završeni do ponedeljka. Izvršen je iskop, nasuta podloga i sada je u toku asfaltiranje pešačke staze u dužini od 210m. Gledali smo da se svi radovi urade kvalitetno, postojeće zelenilo i drveće nismo dirali, a pored staze biće postavljene klupe i prateći mobilijar,  ističe Nikola Maksimović direktor JP Užice razvoj.

Prema njegovim rečima, u okviru programa Udružimo se, narednih dana očekuje se završetak pešačke staze u Sevojnu i igrališta na Zabučju,  gde će se postaviti multifunkcionalne sprave. Tim radovima biće komletirani svi projekti koji su planirani u okviru akcije Udružimo se za prošlu godinu.

–  Kroz ovaj projekat hteli smo da parku vratimo nekadašnji izgled sa klupama i trim stazama, kaže Vesna Stjepović, potpisnica inicijative za učešće u projektu.

Da je to dobar primer uspešne saradnje između Grada, stanara Ulice Riste Tešića i velikog broja građana potvrđuje i Vesna Aćimović Pantić.

–  Okupili smo se, udružili, ujedinili, organizovali, sve nas je spojio isti cilj, a to je očuvanje parka na Dovarju. Trudićemo se da ulepšamo ovaj prostor, u planu imamo i izradu murala na jednom potpornom zidu koji već postoji, kao i sađenje raznih sadnica cveća i uređenje eksterijera, navela je Vesna Aćimović Pantić.

Ovogodišnji poziv biće raspisan krajem maja uz budžet od deset miliona dinara. Biće podržani projekti na teritoriji celog grada.

Građani Užica imaće  tehničku podršku gradskih službi i JP Užice razvoj pri izradi projekata i njihovom sprovođenju.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
few clouds
12 ° C
12 °
12 °
62 %
4.6kmh
20 %
Pet
18 °
Sub
18 °
Ned
19 °
Pon
22 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime