- REKLAMA -
3.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Uputili apel: Na maturu bez automobila

Uputili apel: Na maturu bez automobila

- REKLAMA -
Na maturu bez automobila, naziv je kampanje, Agencije za bezbednost saobraćaja, u okviru koje je na gradskom trgu u Užicu organizovana akcija namenjena maturantima sa ciljem da se ukaže na bezbednost mladih u saobraćaju. Mladi su imali priliku da učestvuju u simulaciji čeonog sudara i prevrtanja vozila kako bi videli posledice koje nastaju ukoliko pojas nije vezan u trenutku saobraćajne nezgode.

Stručnjaci Agencije za bezbednost saobraćaja su objasnili kako konzumiranje alkohola ili psihoaktivnih supstanci utiče na upravljanje automobilom i kakve su moguće posledice tih postupaka.

Foto Grad Užice

Mladi Užičani su tokom tribine mogli da čuju i svedočanstvo mlade Milice koja je u invladiskim kolicima nakon što je zadobila povrede tokom saobraćajne nezgode u vozilu kojim je upravljao vozač pod dejstvom alkohola.

Mirko Koković iz Agencije za bezbednost saobraćaja je je naveo da je kampanja pokrenuta nakon saobraćajne nezgode iz 2014. godine.

–  Tada su maturanti vraćajući se sa maturske večeri pod dejstvom alkohola doživeli saobraćajnu nezgodu i smrtno stradali. Ta noć, koju su trebali da pamte kao jednu divnu noć pretvorila se u jedan dan koji će njihove porodice pamtiti do kraja života. Zbog toga iz godine u godinu apelujemo na generacije mladih da na maturu idu bez automobila, ali i da u svakoj drugoj prilici vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, rekao je Koković.

Akciju na trgu su organizovali u saradnji sa Savetom za saobraćaj grada Užica i Udruženjem Roditelj.

Slobodan Šiljković, član Gradskog veća za saobraćaj, istakao je da Grad za edukaciju izdvaja značajna sredstva kako bi podigli na još viši nivo svest o bezbednosti u saobraćaju.

–  Tokom cele godine u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja organizujemo obuke za predškolce, prvake, ali i sve ostale učenike osnovnih i srednjih škola. Smatramo da je ovaj period mature naročito značajan. Znamo da mladost jeste najizazovniji period u životima svih nas, ali i da trenutak nepromišljenosti može doneti nesagledive posledice. Upravo zbog toga i na ovaj način upućujemo apel da na maturu idu bez automobila, poručio je gradski većnik Šiljković.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
3.8 ° C
3.8 °
3.8 °
51 %
7kmh
93 %
Uto
4 °
Sre
10 °
Čet
16 °
Pet
18 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime