- REKLAMA -
23.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Unapređuju lokalnu administraciju, najveći pomak u oblasti stručnog usavršavanja zaposlenih

Unapređuju lokalnu administraciju, najveći pomak u oblasti stručnog usavršavanja zaposlenih

Savet Evrope, u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština, najmanje godinu dana podržava jačanje kapaciteta lokalne administracije u 50 lokalnih samouprava u Srbiji.

- REKLAMA -

Užice, Bajina Bašta, Nova Varoš, Priboj, Čačak i Kragujevac su znatno unapredili rad zaposlenih u lokalnim upravama i načinili veliki pomak u modernizaciji službeničkog sistema, saopštili su iz Saveta Evrope podsetivši da su te lokalne samouprave u poslednjih godinu dana aktivno učestvovale u drugoj fazi Programa Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi u Srbiji.

Programom Saveta Evrope je 50 lokalnih samouprava dobilo direktnu podršku i mentorstvo eksperata kako bi modernizovali svoj službenički sistem u oblasti ljudskih resursa i stručnog usavršavanja.

–  Samo jaka administracija može izneti teret pristupanja Evropi, navela je Vesna Kahrimanović, koordinator na Programu, i dodala da su opštine opredeljene da usaglase svoj sistem upravljanja ljudskim resursima sa evropskim standardima modernizacije.

Vesna Kahrimanović iz beogradske kancelarije Saveta Evrope je napomenula da je Savet Evrope angažovao više od 30 konsultanata koji direktno rade sa lokalnim samoupravama na unapređenju kapaciteta ljudskih resursa.

Ona je istakla da je u saradnji sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu, Ministarstvom i SKGO, izrađen veliki broj akata kao modela za unapređenje ljudskih resursa u lokalnim samoupravama. Dodala je da su lokalne samouprave sprovele analizu potreba i uradile više stotina programa stručnog usavršavanja koji je akreditovala Nacionalna akademija za javnu upravu.

Predstavnici Saveta Evrope su naveli da je za 20 odsto zabeležen porast ukupnog učinka u oblasti upravljanja ljudskim resursima u 50 opština i gradova koji su učestvovali u Programu za razliku od 20 lokalnih samouprava koje nisu, a u kojima je meren učinak i zabeležen napredak u znatno manjem procentu.

Naglasila je Kahrimanović da je u oblasti stručnog usavršavanja zaposlenih zabeležen najveći napredak.

-U okviru projekta je realizovan veliki broj aktivnosti, ali je važno naglasiti da su sve bile u funkciji ostvarivanja opšteg cilja reforme ove oblasti, a to je da se zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave obezbedi jednak pristup pravu na stručno usavršavanje i jednak kvalitet stručnog usavršavanja, kao i bilo kom državnom službeniku zaposlenom u nekom ministarstvu ili službi Vlade, što u prethodnom periodu nije bio slučaj, navela je tokom brifinga rukovodilac Sektora za stručno usavršavanje u MDULS- u Jasmina Benmansur.

Pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave Jasmina Benmansur, rukovodilac Sektora za stručno usavršavanje, podsetila je tokom brifinga za medije da su kadrovski kapaciteti ključni faktor reforme javne uprave koju sprovode od kraja 2016. godine.

Značajni rezultati, prema navodima Benmansur, postignuti su Programom Saveta Evrope i na planu uvođenja standarda kvaliteta novog stručnog usavršavanja u javnoj upravi u sistem stručnog usavršavanja zaposlenih u lokalnim samoupravama.

Na brifingu su naveli da je Programom Saveta Evrope predložen okvir za sistem kompetencija, znanja, veština i sposobnosti zaposlenih u lokalnim administracijama.

–  Uvođenjem tog sistema se standardizuju poslovi i kompetencije koje zaposleni treba da ima da bi dobro obavljao posao. To je jedna od okosnica javne uprave u toj oblasti, značajna za dalji napredak na lokalu, dodala je tokom brifinga za medije Vesna Kahrimanović.

Pomoćnica ministarke državne uprave i lokalne samouprave Ivana Savićević, rukovodilac Sektora za upravljanje ljudskim resursima, navela je da se nadaju primeni kompetencija zaposlenih u opštinama od sledeće godine.

–  Na bazi predloga okvira, tokom leta započećemo javnu raspravu o izmenama Zakona o zaposlenima u javnim službama, rekla je tokom brifinga za medije pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave Ivana Savićević.

Ona je istakla da sistem planiranja kadrova, odabira zapošljavanja kompetentnih, stručnih kadrova, njihovo neprekidno usavršavanje i obučavanje utiču da dugoročno bude kvalitetnija usluga lokalne administracije, time i veće zadovoljstvo građana i privrede.

Obuke i mentorstvo u lokalnim samoupravama je sprovodila Stalna konferencija gradova i opština. Do sada je na obukama bilo više od 6 000 zaposlenih u lokalnim administracijama.

Napomenuvši da je stručan kadar dugoročan cilj, Marko Tomašević iz Stalne konferencija gradova i opština je poručio da treba kontinuirano raditi na stručnom usavršavanju kadra u opštinama jer to utiče i na produktivnost zaposlenih.

Koliko je konkretno napredovala lokalna administracija u Užicu, Bajinoj Bašti, Novoj Varoši, Priboju, Čačku, Kragujevcu, prema navodima Tomaševića, poznato je, ali će javnosti biti predočeno po završetku projekta ili kada lokalne samouprave postignu najmanje 70 odsto učinka od zacrtanih planova.

Inače, Program Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza dva je vredan četiri miliona evra, a finansiraju ga Savet Evrope i Evropska unija.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
23.9 ° C
23.9 °
23.9 °
60 %
4.6kmh
0 %
Sub
24 °
Ned
36 °
Pon
34 °
Uto
33 °
Sre
36 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime